Seves stelt Mendini-collectie van handgemaakte getinte glasblokken voor

Het Made in Italy design van Seves wordt verrijkt met een nieuwe, verfijnde en kleurrijke collectie handgemaakte producten, “Mendini Collection”, die de mogelijkheden in interieurdesign uitbreiden.
Het Made in Italy design van Seves wordt verrijkt met een nieuwe, verfijnde en kleurrijke collectie handgemaakte producten, “Mendini Collection”, die de mogelijkheden in interieurdesign uitbreiden.

Kleurschakeringen in handgemaakte glasblokken

Novanta Seves was de eerste om in de jaren ’90 gekleurde glasblokken te introduceren en maakte met die vernieuwing de weg vrij voor nieuwe designmogelijkheden. 10 jaar later vertrouwt Seves een expliciet veelkleurig project toe aan het Atelier Mendini. Op deze manier ontstond de "Mendini Collection": een nieuwe collectie glasblokken geïnspireerd op de natuur, en ontworpen om het huiselijke interieur op te fleuren met nieuwe kleurschakeringen. De "Mendini Collection" bestaat uit een lijn handgemaakte glasblokken, gekleurd met ambachtelijke en verfijnde productietechnologieën waardoor de zuiverheid van de kleurschakeringen wordt behouden.
De Mendini-collectie omvat glasblokken van verschillende doorzichtigheid in 16 verschillende tinten, van krachtige, gedurfde en elegante kleuren tot sober zwart en wit. Deze karaktervolle kleuren worden toegepast op het glasblok "Pegasus", van het formaat 19x19x8cm, dat een gladde glastekening en een gemetalliseerde afwerking heeft. Dit gamma Medini-glasblokken wil voorgaan in een nieuwe generatie constructie-elementen die het door middel van levendige kleuren mogelijk maken persoonlijkheid te verlenen aan het interieur.
Nieuwe getinte horizonten voor de interieurarchitect

De doelstelling van de makers van de "Mendini Collection" is er voor zorgen dat het glasblok overeenkomsten, figuren en kleurspelingen oproept die zich lenen tot elegante en verfijnde combinaties. Aldus Alessandro en Francesco Mendini:

"Het kleurenalfabet van de Mendini Collection vertrouwt aan de afzonderlijk gekozen kleuren en aan hun verhouding en positie de mogelijkheid toe om oneindige blokken varianten te creëren, van monochromische blokken tot het caleidoscopische effect. Sensualiteit, conceptualisme, symbologie, hedonisme en emotie zijn de parameters die tot heden ontbraken aan de geometrie van het glasblok. De Mendini-collectie echter opent deuren naar nieuwe en actuele poëtische scenario’s, waarover tot heden niet werd nagedacht of die niet realiseerbaar leken. De nieuwe mogelijkheden zijn echt betoverend. Dankzij haar natuurlijk charme kreeg elke kleur van de nieuwe collectie een expressieve naam van een edelsteen,  zoals saffier, topaas, amber en robijn."
Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage