SKAP Protect van KNAUF houdt gevels langer mooi

Knauf lanceert een nieuwkomer binnen het gamma Komfort Wall: SKAP Protect. Dit product is een verbeterde en gebruiksklare gevelverf met als sterkste troef een zelfreinigend effect. Het resultaat? Het oorspronkelijke esthetische uitzicht van het gebouw wordt langer bewaard.

Elke dag worden gevels blootgesteld aan weersinvloeden, fijn stof, biologische en atmosferische verontreiniging. Na verloop van tijd tast dat de uitstraling van de gevel onherroepelijk aan. Hoewel het om oppervlakkige verontreiniging gaat, kan je met de juiste verf de gevel langer zijn aanblik laten bewaren en dus ook het onderhoud flink verminderen.

knauf skap protect

Knauf heeft nu een verbeterde versie ontwikkeld van de siliconeharsverf met artikelnummer EG800, die wordt omgedoopt tot KNAUF SKAP Protect. ​De zeer hoogwaardige verf is een nieuwe stap in de bescherming en duurzaamheid van gevelcoatings.

Raf de Haes, Technical Director Knauf Belgium: "Een laag SKAP Protect vermindert de poreusheid van de bepleistering en de ruwheid van het oppervlak. Dankzij het zelfreinigende effect vermindert de verf SKAP Protect de aanhechting van vuil, stof en micro-organismen. Die hechten zich moeilijker op de gevel en worden gemakkelijker verwijderd door de regen.β€œ

Beschermlaag

SKAP Protect is geschikt als beschermlaag over Knauf SKAP korrelpleister, of op courant metselwerk en beton. Hij kan ook worden gebruikt voor het overschilderen van organische en minerale pleisters bij kleurschakeringen ten gevolge van een onregelmatige droging, klimatologische omstandigheden of veroudering van de pleister. ​

Knauf SKAP Protect is verkrijgbaar in de kleuren van de Knauf Standard/ Classic kleurenwaaier en beidt een esthetische totaaloplossing voor het duurzaam karakter van gevels.

Eigenschappen en voordelen

  • Hoogwaardige gevelverf met zelfreinigend effect
  • Zeer open voor dampdiffusie
  • Parelend effect voor een doeltreffende waterafvoer
  • Vormt een film die het risico op de ontwikkeling van micro-organismen vermindert
  • Bescherming tegen atmosferische en natuurlijke vervuiling
  • Behoudt de oorspronkelijke structuur van de ondergrond
  • Inzetbaar als beschermlaag op alle Knauf gevelpleisters
Bron: Knauf
Deel dit artikel:
Contacteer Knauf
Onze partners