Smartcontrol keukenkranen van Grohe: antwoord op de moderne keukeneisen

Grohe wil met zijn nieuwe keukenportfolio klanten verleiden tot een keukenupgrade die geen fortuin hoeft te kosten. Centraal in het portfolio staat een nieuwe keukenkraanontwerp met een veelheid aan esthetische keuzeopties. Het gaat om een smartcontrol kraan zonder hendel maar met duw-en-draai bediening. Volgens het bedrijf kan dankzij zo'n nieuwe kraan het gebruik van de omliggende 60 cm rond de gootsteen aanzienlijk verbeteren. Daarnaast bevat het portfolio ook bijpassende spoelbakken die combineerbaar zijn met elk keukenschema, zo stelt Grohe. Het bedrijf linkt de nieuwe set aan de nieuwe sociale functies die een keuken tegenwoordig moet vervullen.

Grohe situeert zijn keukenportfolio in de nieuwe eisen voor keukendesign die gepaard gaan met de nieuwe functies die keukens vandaag de dag innemen. De keuken functioneert tegenwoordig niet meer enkel als kookplek maar ook als woongedeelte en eetkamer en is zo een hotspot van het huiselijk sociaal leven, zo stelt Grohe. En daar past een nieuw portfolio bij, zo dacht het bedrijf.

 

Smartcontrol kraan mikt op handiger gebruik van de gootsteen

Grohes nieuwe keukenkraanontwerp staat centraal in het portfolio. Gezien het beschikbaar is in Essence-, Zedra- en Minta-design, maar ook in tien verschillende kleuren is het aanbod aan esthetische variëteiten groot. Het bedrijf wil met het nieuw design een meerwaarde bieden in het dagelijks leven, concreet door in te spelen op het gebruik van de omliggende gootsteen en de bediening van de kraan. Met name door hendelloze duw-en-draai bediening zou je de kraan ook met handen die vol of niet proper zijn kunnen bedienen.

Volgens het bedrijf kan dankzij de nieuwe keukenkraan ook het gebruik van de omliggende 60 cm rond de gootsteen aanzienlijk verbeterd worden. Een eenvoudige installatie maakt bovendien dat ook installateurs het nieuw ontwerp graag zouden zien aankomen. Hoogst nuttig, want tegenwoordig staat er veel tijdsdruk op installateurs zo legt Grohe uit.

Daarnaast bevat het portfolio ook een groot aantal bijpassende spoelbakken. Zo zijn er compacte modellen met geïntegreerde afvoer maar ook chique inbouwspoelbakken. Voor zij die duurzaam ingesteld zijn zijn de spoelbakken te krijgen in composiet in de kleuren Graniet Grijs of Graniet Zwart, of anders ook met roestrvrijstalen afwerking. Voor elke keukenschema is er wel een geschikte combinatie, zo stelt het bedrijf.

Bron: Grohe

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage