Some thing, Some things, some thinkings: 15 jaar dmvA-architecten

Weinig architectuurboeken gaan verder dan een opsomming van een aantal projecten. David Driesen en Tom Verschueren van dmvA-architecten gooiden het over een andere boeg en brachten een werk op de markt dat zo goed mogelijk de ziel van hun bureau weerspiegelt. "Wij streven naar maximaal minimalisme in elk detail van een project."

David Driesen vertelt hoe het boek er gekomen is: “We kregen vorig jaar de vraag van Stichting Kunstboek of we niet geïnteresseerd waren in een boek over wat we tot op heden met dmvA hebben gerealiseerd. Dat was voor ons een interessante mogelijkheid om eens stil te staan bij het werk van de afgelopen 15 jaar. Uiteindelijk is het boek niet enkel een portfolio geworden, maar ook een inzicht in wat dmvA wil zijn en waar het voor staat. Men bekijkt ons vaak als het buitenbeentje qua architectuur in Vlaanderen. Dat is misschien ook wel terecht, omdat dmvA niet echt bij de Vlaamse school in te delen is, maar meer zoals de Aziatische architectuur probeert te werken. Het boek is tot stand gekomen samen met Ronny en Johny, die de lay-out hebben verzorgd en architectuurrecensent Dominique Pieters, die de teksten schreef. Het resultaat is een boek dat als doel heeft om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Geen hoogdravend boek, maar één dat door iedereen kan gelezen worden.”


De drie delen van het boek, some thing, some things en some thinkings, vormen ook samen de titel van het boek. Hieronder vertelt David Driesen meer over het uitzicht en de opbouw ervan.

 

Win een exemplaar!
Architectura.be geeft vijf exemplaren weg van "Some thing, Some things, Some thinkings". Om een van de gelukkigen te zijn volstaat het om te antwoorden op de volgende vraag:

"Wat is naam van het historische Mechelse gebouw waar dmvA-architecten haar kantoor heeft?"

Stuur je antwoord, samen met je adres, naar jeroen@architectura.be. De eerste vijf inzendingen met het juiste antwoord krijgen binnenkort een pakketje in de bus.

 

 

Deel dit artikel:
Onze partners