Sporthal college St.-Amandsberg rekent af met nagalm

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Die leuze gaat in de sporthal van het college St.-Amandsberg hand in hand met volgende wijsheid: een rustige work-out in een rustige omgeving. De sporthal die last had van nagalm, onderging een verjongsingskuur met DGI-frontpanelen van Dox acoustics. Het resultaat? Je kan er een muis horen lopen, springen of desnoods keurturnen.

De leefbaarheid in de sporthal was ondermaats door een storende nagalm. De school ging in samenspraak met een architect op zoek naar een oplossing. Een goede absorptie, balbestendigheid en een mogelijkheid tot maatwerk bleken vereisten.

 

DGI-panelen

De keuze viel daardoor op DGI-panelen van Dox acoustics. De uit kunststof vervaardigde panelen vormen een geluidsisolerende en geluidsabsorberende wand. Roestvrijstalen clips en de interne geometrische vorm van het frontpaneel houden de geluidsabsorberende vulling op zijn plaats. De installatie vindt plaats met behulp van een eenvoudig railclipssysteem uit aluminium of roestvrij staal.

De kunststofpanelen zijn eenzijdig geperforeerd en gevuld met een speciaal geluidsabsorberend pakket niet-brandbare, vochtwerende mineraalwol, voorzien van een stofwerend vlies tegen de geperforeerde zijde.

Bron: Dox Acoustics
Deel dit artikel:

Onze partners