ST-FLEX biedt flexibele oplossing voor automatische schuifdeuren

Dormakaba biedt een compleet nieuw gamma aan automatische deuren om ingangen en doorgangen in gebouwen betrouwbaar, energie-efficiënt en veilig uit te voeren. De smalle profielen van het uitgebreide FLEX programma voldoen aan de hoogste isolatie- en/of veiligheidseisen. De compacte aandrijving is niet alleen heel stijlvol, maar ook heel duurzaam en getest op minimaal 1 miljoen bewegingen. De sturing en de regeling door microprocessoren verschaffen een bijzonder groot gebruikscomfort. De ST-FLEX Green variant reduceert energiekosten doordat deze met sterk isolerend glas en thermisch onderbroken profielen wordt uitgevoerd en de ST-FLEX Secure zorgt, dankzij de toepassing van pantserglas en een unieke elektrische meerpunts-vergrendeling, voor meer veiligheid.

Bij de productontwikkeling geeft dormakaba niet alleen prioriteit aan kwaliteit en functionele betrouwbaarheid, maar ook aan het reduceren van energieverbruik. Zo hebben alle ST-FLEX oplossingen het milieuprestatie certificaat, ook wel EPD certificaat genoemd. Hiermee kunnen gevelbouwers en andere bouwbedrijven de milieubelasting en ecologische footprint aantonen. Afhankelijk van de uitvoering zal een automatische schuifdeur bijdragen aan een energiebesparing van soms meer dan 40% in bijvoorbeeld een winkel. Ook het binnenklimaat wordt positief beïnvloed doordat geluid en uitlaatgassen door een schuifdeur worden buitengehouden zonder dat dit effect heeft op de bezoekersaantallen van de winkel. Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat een schuifdeur bijdraagt aan een positief imago van de eindgebruiker.

 

BIM-modellen

Sedert 2015 biedt dormakaba zijn schuifdeuren aan in BIM (Building Information Modeling). Tijdens de planningsfase kan het BIM-model van de dormakaba deur eenvoudig in de architecturale bouwplannen geïntegreerd worden, waardoor de in het bouwproject betrokken partijen, zoals architect, aannemer en eindgebruiker, profiteren van de diverse voordelen van BIM.

Deel dit artikel:
Onze partners