Startschot voor IncubaThor-project Genk

Het Limburgse Wetenschapspark op de oude mijnsite van Waterschei – een samenwerking tussen de KULeuven, LRM en de stad Genk - heeft het startschot gegeven voor de bouw van een energie-incubator in het Thor Park. Dit nieuwe wetenschapsproject werd ontwikkeld door architectenbureau Poponconi & Lootens Architecten in samenwerking met VK Engineering.

Het Limburgse Wetenschapspark op de oude mijnsite van Waterschei – een samenwerking tussen de KULeuven, LRM en de stad Genk -  heeft het startschot gegeven voor de bouw van een energie-incubator in het Thor Park.

Naast EnergyVille, een Europees erkend onderzoeksinstituut voor slimme energievormen, zal in de toekomst de nieuwe IncubaThor de skyline van het Genkse wetenschapspark verrijken. Dit nieuwe wetenschapsproject werd ontwikkeld door architectenbureau Poponconi &  Lootens Architecten in samenwerking met VK Engineering. Aannemer STRABAG Belgium nv is bevoegd voor de bouwwerken.De nieuwbouw van de IncubaThor vormt  de  eerste  fase  van twee te realiseren panden volgens het masterplan van HUB architecten. "De gedeeltelijke ingraving van de parking in de  mijnsite creeërt een aanzienlijk bovengronds volume. Boven de parking ontstaat een dek met een mooi uitzicht op het omliggende landschap en het hoofdgebouw. Wanneer  beide gebouwen voltooid zijn, ontstaat een doorwaadbaar ‘werkerf’, waarlangs de gebouwen toegankelijk zijn,” aldus architect Jascha Rondou.

De architecten gaan voor een flexibele inrichting in functie van de variërende oppervlakte voor startende bedrijven. Voor de indeling is gekozen voor een ‘slim plan’, waarbij circulatie, servicezone en kantoren in drie langse stroken zijn georganiseerd. Het gebouw heeft een bovengrondse oppervlakte van 5850 m², beschikt over twee halfondergrondse parkeerlagen met in totaal 120 plaatsen, en omvat vier bouwlagen voor kantoren, in te richten tot een 14-tal units. De incubator wordt uitgebaat als een dienstencentrum met centraal onthaal en vergaderfaciliteiten. De totale kostprijs van het gebouw bedraagt 8,25 miljoen euro. Het gebouw opent, zonder onvoorziene omstandigheden, midden 2014.

 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage