Steellook binnenwanden laten ruimtes baden in het licht

Divina van ARLU is een innovatieve en awardwinnende structuur voor glazen steellook binnenwanden die kamers laat baden in het licht en zorgt voor een grote openheid bij het opdelen van diverse ruimtes. De horizontale of verticale structuren van ARLU maken maximaal gebruik van lichtinval en laten kamers in elkaar overvloeien. Zo bieden ze een waaier aan functionele en esthetische toepassingen.

 

Glazen scheidingswand voor optimale lichtinval en openheid


Er is niets zo aangenaam als een woning of kantooromgeving waarin natuurlijk daglicht vrij spel krijgt. Grote ramen in grote ruimtes geven een open gevoel en laten maximaal profiteren van het binnenvallende licht. Maar een ruimte kan ook snel als te groot aanvoelen, zeker als deze meerdere rollen moet invullen. Glazen binnenwanden kunnen kamers van elkaar scheiden, zonder verlies van openheid en licht. Divina glazen steellook binnenwanden delen de ruimte op, zonder dat het ene deel visueel afgesloten is van het andere.

Divina kan gebruikt worden als glazen scheidingswand tussen badkamer en slaapkamer, systeem om maximaal te profiteren van de lichtinval in een kantooromgeving, oplossing om de zaal van een restaurant op te delen zodat klanten een gevoel van privacy hebben, zonder verlies van openheid, deur tussen hal en woonruimte, designoplossing om een loft op te delen, en biedt de mogelijkheid om een keuken halfopen te maken, zonder verlies van licht en contact met de gasten...

ESTHETISCHE OPLOSSING VOOR ELK PROJECT


Divina is niet enkel functioneel, Divina oogt ook mooi. De glazen binnenwanden van ARLU zijn een geschenk voor elke interieurarchitect en/of -bouwer. Het framework en de innovatieve techniek die achter divina schuilgaan maken van de aluminiumstructuur met ‘staallook’ een multi-inzetbaar systeem dat toelaat om creatieve keuzes te maken.

Voor elke woonstijl


Het strakke design is een meerwaarde voor elke woonstijl. Divina combineert makkelijk met een industriële look en feel, maar contrasteert even mooi met een landelijke stijl. De opties zijn een vaste glazen binnenwand, een industriële scheidingswand met deur of een draaideur.

AKOESTISCHE EN ISOLERENDE EIGENSCHAPPEN VAN GLAZEN BINNENWANDEN


De scheidingswanden zijn voorzien van een voegafdichting tussen de deur en de wand. Dat zorgt dat divina het meeste geluid dat vanuit andere ruimtes komt, tegenhoudt. Daarenboven kan er gerichter opgewarmd worden. Door bijvoorbeeld de leefruimte en keuken te scheiden met een glazen binnenwand, kan men ervoor opteren om een van beide ruimtes te verwarmen. Zo warmt de ruimte sneller en efficiënter op, zonder energie te verkwisten.


Divina creëert dus niet alleen een akoestische barrière, maar helpt ook de energiefactuur mee in bedwang houden. Toch niet onbelangrijk in tijden waarin energieprijzen de pan uit swingen.

Zichtbaar onzichtbaar


Het strakke karakter van deze glazen binnenwanden met industriële uitstraling wordt versterkt door de innovatieve scharnieren en de magneetsluiter, die beide onzichtbaar zijn ingewerkt.

Glazen binnenwanden met een prachtig lijnenspel


Met de optionele tussenregels kan het glas onderverdeeld worden naar eigen smaak. De glaspartij kan in zijn geheel gelaten worden, of er kan geopteerd worden voor een optische ‘onderverdeling’ in verschillende glaspartijen.

In meerdere kleuren


Het framework is verkrijgbaar in textuur zwart (TXT 9005), wit (TXT 9016) en grijs (TXT 7016). Dat biedt de creatieve vrijheid om in te spelen op zowel hedendaagse als klassiekere interieurs.

Structuur voor glazen binnenwanden tot 2,6 meter


De plafondhoogte in een doorsneewoning meet tussen de 2,5 en 2,6 meter. De structuren van divina hebben een maximale hoogte van 2,6 meter. Dat betekent met andere woorden dat deze systeemoplossing in de meeste woningen van vloer tot plafond geplaatst kan worden. Daarenboven kan één structuur tot 6 meter in de breedte overbruggen. Het strakke design wordt zo nooit onderbroken.

Monteren, demonteren en hermonteren


Wil men na een aantal jaar de ruimte kleiner of groter maken of de binnenwand herpositioneren? Geen probleem. De aluminiumstructuur is makkelijk demonteerbaar, verplaatsbaar en heropbouwbaar, zonder breekwerken. Het glas kan gerecupereerd worden. Aangezien het glas in het systeem ‘klikt’ en niet wordt vastgekit, kan het systeem op termijn elders geplaatst worden.

 

Deel dit artikel:
Onze partners