Forestlines van Houthandel Paulussen, winnaar van de Product Innovation Award bij de BBA 2023

Op dinsdag 14 maart werden de Belgian Building Awards tijdens Batibouw in Paleis 5 in Brussel uitgereikt. Houthandel Paulussen ging met zijn Forestlines gevelbekleding lopen met de Product Innovation Award. Forestlines is een revolutie in de houtwereld.

Wat is forestlines?

Het Forestlines-concept is het eindresultaat van een doorgedreven, jarenlange wetenschappelijke studie. Door middel van trial-and-error zocht en vond Houthandel Paulussen de beste brandklasse met onbehandeld hout.

Hoewel de wetenschap tot voor kort terecht beweerde dat brandklasse B niet mogelijk was met onbehandeld hout, bewijst Forestlines het tegendeel. Hierdoor zorgt het product voor een revolutie in de houtwereld. Het onderzoek loopt al jaren waardoor het erg duur was. Toch blijft Houthandel Paulussen verder kijken om de grenzen van de houtsoorten en montage op te zoeken.

Combinatie van hout en aluminium

De natuur bestaat uit scherpe en onregelmatige lijnen. Een uitstekend voorbeeld van de schoonheid van de natuur is het zicht op de bomen in het bos. Houthandel Paulussen wil dit speelse en overzichtelijke landschap integreren in elk interieur. Dit doen ze met Forestlines, een nieuwe en innovatieve gevelbekleding die hout en aluminium combineert tot een unieke gevel. Zo kan de klant de gevel volledig op maat maken in houtsoorten en profielen.

Dankzij de grote voorraad ruw hout kan de houthandel de houten profielen in bijna elke dikte en breedte leveren. De aluminium profielen hebben een standaardbreedte van 20 en 30 mm tussen de houtsoorten, die ook gecombineerd kunnen worden. Dit resulteert in een unieke gevelbekleding die volledig onzichtbaar wordt vastgeschroefd en waar er geen onderconstructie zichtbaar is.

Extra bestendig

De Forestlines-gevelbekleding is volledig op maat te maken. Het is verkrijgbaar in twee clipbreedtes en verschillende houtmogelijkheden. De gevelbekleding wordt onzichtbaar vastgeschroefd en snel te monteren. Het grote prijsvoordeel? Zijn minimum aan zaagafval, omdat het hout en aluminium elkaar niet moeten ontmoeten op een achterlat. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de innovatieve schroef voorzien van houtfrees en torxkop.

In samenspraak met vakmannen en architecten ontwikkelde Houthandel Paulussen het profiel. Dit profiel wordt zeer gewaardeerd omwille van de minimale hoeveelheid aan spinnen, insecten en vuil. Naast hout en een hoogwaardige eigen behandeling kiest de houthandel voor aluminium met krasbestendige coating conform QUALICOAT Seaside. Dit zorgt voor extra bescherming in bijzondere agressieve milieus zoals de kuststreek en industriegebied.

Deel dit artikel:
Onze partners