Aluprof brengt met Glassprof een nieuw merk op de glasmarkt

© Aluprof

Aluprof gaat de markt op met een nieuw merk, Glassprof Sp. z o.o. Het zal verantwoordelijk zijn voor de productie van brandwerend glas in de klassen EI 30, EI 60, EI 90 en andere soorten isolerende beglazing die kunnen worden gebruikt in bouwkundige constructies als ramen, deuren, scheidingswanden en gevels.

Brandwerende systemen van ALUPROF

De steeds hogere normen voor de bouw en de bescherming van mensen tegen de gevolgen van vuur en rook zijn een van de belangrijkste eisen die worden gesteld aan de moderne architectuur. Brandwerende systemen worden doorlopend gemoderniseerd en hun ontwikkeling berust zowel op het vergroten van de weerstand tegen vuur, de uitbreiding van de constructiemogelijkheden, alsook het verbeteren van de technologische processen en verlaging van de arbeidsintensiviteit van de productie.

De constructie van brandwerende scheidingswanden en deuren is meestal gebaseerd op profielen met thermische isolatie. Dit is niet het belangrijkste element dat invloed heeft op de brandwerendheid, echter de toepassing van warme afstandshouders zorgt ervoor dat dit systeem niet alleen geschikt is voor gebruik als interne scheidingswand, maar ook als buitenconstructie.

Scheidingswanden van aluminium en glas zijn een belangrijk element dat van invloed is op de brandveiligheid van een object. In veel gevallen moeten ze voldoen aan de eisen die de brandweer stelt aan brandpreventie en de verspreiding van brand en het veilig kunnen evacueren van de gebruikers van het gebouw. Om te voldoen aan deze eisen is toepassing van brandwerend glas vaak noodzakelijk. Daarom breidt Aluprof zijn aanbod uit en voegt glas van het merk Glassprof toe aan zijn brede gamma scheidingswanden en brandwerende deuren.

Nieuw glasmerk

Glassprof Sp. z o.o. is een onderdeel van Aluprof SA en gespecialiseerd in de productie van brandwerend glas en de verwerking van architectonisch glas. De visie van het bedrijf dat is gevestigd in Ogrodzona bij Cieszyn, is het leveren van glasoplossingen die de veiligheid en het comfort van mensen en eigendommen in openbare gebouwen verhogen en beschermen tegen de gevolgen van een eventuele brand. Dankzij het gebruik van ultramoderne en volledig geautomatiseerde productietechnologie biedt het nieuwe merk isolerende glaspakketten die verschillende glasfuncties combineren, zoals brandbeveiliging, thermische isolatie, zonwering en geluidsisolatie.

"Dankzij het feit dat we over uitgebreide en moderne technologische faciliteiten beschikken, kunnen we producten van de hoogste kwaliteit aanbieden. De producten van Glassprof worden vervaardigd volgens de Europese normen, zijn voorzien van de CE-markering en ondergaan bovendien een strenge kwaliteitscontrole. Als onderdeel van het sterke merk Aluprof hebben we toegang tot een ultramodern onderzoeks- en innovatiecentrum waar nieuwe producten worden ontwikkeld en brandbeveiligingssystemen worden getest. Onze testoven is geschikt voor constructies van 4,5 m x 5 m."

"Verder is het belangrijk dat het laboratorium een overeenkomst heeft gesloten met het Poolse ITB [Instituut voor Bouwtechniek] en CERTBUD. Dit is een uiterst handige oplossing die logistieke kosten elimineert en kortere doorlooptijden voor de tests oplevert. Dankzij regelmatig uitgevoerde tests in ons eigen laboratorium breidt het aanbod van geteste constructies met Glassprof-glas zich voortdurend uit en de kennis en ervaring die we op die manier opdoen, stellen ons in staat ons aanbod uit te breiden met compleet technisch advies op het gebied van brandwerend glas en andere architectonische glasoplossingen", onderstreept Jacek Cholewa, bestuursvoorzitter van Glassprof Sp. z o.o.

Moderne oplossingen die passen bij de marktbehoeften

Het aanbod van het nieuwe merk omvat brandwerend glas in de klassen EI 30, EI 60, EI 90 en andere soorten glaspakketten (dubbele en driedubbele beglazing) die verschillende glasfuncties combineren en kunnen worden gebruikt in ramen, deuren, scheidingswanden, gevels etc. Glassprof-producten zijn gemaakt van gehard glas. Dit vermindert het risico op breuk tijdens transport en montage aanzienlijk en betekent bovendien dat ze niet hoeven te worden beplakt met folie of gelamineerd voor bescherming tegen uv-straling.

Ook is het niet nodig om de randen van het glas af te dekken met aluminiumtape ter bescherming tegen vocht. Het gebruik van een speciale stralingsbestendige gel in Glassprof-producten die bij brand kristalliseert, heeft geleid tot een product dat brandisolatie en veiligheid biedt aan de gebruikers van gebouwen waarin ze zijn toegepast. Andere onderscheidende eigenschappen van het brandwerende glas van Glassprof zijn de neutrale kleur en de hoge mate van transparantie (Lt op een niveau van maar liefst 88%), evenals de onafhankelijk geteste stralingsbestendigheid en het feit dat het glas na verloop van tijd niet vergeelt.

De oplossingen van het nieuwe merk Glassprof hebben bovendien de hoogst mogelijke veiligheidsklasse 1B1 volgens de norm EN 12600 en garanderen daarnaast een hoog niveau van geluidsisolatie (geluidsreductie met minimaal 93%). Bovendien zijn de deelruiten van Glassprof gemaakt van gehard glas met automatisch afgestompte randen.

Oprichting van Glassprof als onderdeel van de bedrijfsstrategie van Aluprof

Het nieuwe merk Glassprof in de Aluprof-familie is de volgende fase in de langetermijnstrategie van het bedrijf. Het doel is om het concurrentievermogen van het aanbod te vergroten door producten en diensten aan te bieden die elkaar aanvullen en dienen ter verbetering van veiligheid en comfort van ruimtes die zijn gecreëerd voor mensen.

Zoals de vertegenwoordigers van Aluprof benadrukken, is de opening van een nieuwe fabriek en de toevoeging van een nieuw productgamma aan het aanbod het bewijs van de zeer hoge geavanceerdheid van het bedrijf – niet alleen op het gebied van technologie en productie, maar ook op het gebied van logistiek, verkoop en marketing.

"De oprichting van Glassprof past in de strategie van Aluprof om zijn internationale marktaandeel te vergroten door het aanbod te diversifiëren en te investeren in de ontwikkeling van infrastructuur. Dankzij onze stabiele financiële situatie zijn we in staat om zulke gedurfde en innovatieve projecten uit te voeren. Ik reken erop dat de uitbreiding van ons aanbod met de productie van brandwerend glas dat we in ons eigen laboratorium kunnen testen en certificeren, zich niet alleen zal vertalen in aanzienlijke omzetstijgingen in de Aluprof-groep, maar ook verdere ontwikkeling mogelijk zal maken”, verklaart Tomasz Grela, bestuursvoorzitter van Aluprof SA en lid van de raad van bestuur van Grupa Kęty SA.

 

Deel dit artikel:
Onze partners