Een goede horeca-ervaring dankzij akoestische oplossingen

Akoestiek in de horeca is een belangrijk aspect voor de beleving van gasten. Een goede akoestiek zorgt voor een prettige sfeer, waardoor gasten zich comfortabel voelen en langer blijven zitten. Een slechte akoestiek kan daarentegen leiden tot vervelende geluiden en een onprettige sfeer, wat kan resulteren in slechte recensies en een lagere omzet. DOX Acoustics biedt oplossingen.

 

Slechte akoestiek als boosdoener

Onderzoek wees uit dat een slechte akoestiek in horecazaken een van de voornaamste oorzaken is van ongenoegen onder klanten. Niet geheel onlogisch, aangezien het geluidsniveau de 80 dB snel kan overstijgen. En dat is heel wat meer dan de 50 dB die doorgaans geldt als maatstaf voor een aangename geluidssterkte.

Daarenboven bestaan de meeste horecazaken uit harde materialen die geluid vrij spel geven om te weerkaatsen, met alle gevolgen van dien. Een slechte akoestiek kan de rust namelijk drastisch verstoren, de werknemers demotiveren, de klantbeleving hinderen én de klandizie terugdringen. Om geluidsoverlast in horecazaken binnen de perken te houden, is het dus zaak om doeltreffende maatregelen te nemen die de akoestiek verbeteren.

De akoestiek verbeteren

Om de akoestiek in de horeca te verbeteren, kunnen verschillende maatregelen worden genomen. Een verbeterd akoestisch comfort creëert een betere sfeer, zorgt voor een hogere klant- en werknemerstevredenheid én tilt de esthetiek van jouw zaak naar een hoger niveau. Tegenwoordig bestaan er tal van oplossingen die het akoestisch binnenklimaat van jouw horecazaak optimaliseren.

Geluidsabsorberende panelen voor demping


Geluidsabsorberende panelen, zoals akoestische wandpanelen en plafondpanelen, lenen zich perfect tot geluidsdempers. De implementatie van deze sterk absorberende panelen in horecazaken vermindert immers de nagalm, met minder geluidsoverlast én een verbeterde klantbeleving tot gevolg. Bovendien zijn de wand- en plafondpanelen eenvoudig te installeren, en zijn ze dankzij de talloze designopties perfect te integreren in de aankleding van elk etablissement.

Plafondeilanden en baffels voor meer akoestisch comfort


Akoestische baffels en plafondeilanden zijn speciaal ontworpen akoestische panelen. Men installeert deze aan plafonds om het geluid te verminderen. Het strategisch plaatsen van deze hangende plafondelementen boven verschillende geluidsbronnen garandeert een maximale geluidsabsorptie, en bijgevolg ook een significante verbetering in de akoestiek. Net als de geluidsabsorberende panelen, zijn ook deze hangende plafondelementen beschikbaar in verschillende maten, vormen en kleuren, zodat het matcht met elk horeca-interieur.

Akoestisch meubilair op maat


Mag het allemaal nóg wat meer zijn? Dan is akoestisch meubilair op maat van het etablissement misschien wel dé perfecte oplossing. DOX Acoustics biedt onder andere een geluidsvriendelijk loungesysteem, akoestische verlichting of akoestische meubelbeschermers in het horeca-interieur.

In de horeca is elke ruimte uniek en daarom is het belangrijk om een op maat gemaakte aanpak te overwegen voor het beste resultaat. Akoestische oplossingen kunnen worden afgestemd op de specifieke eisen en vereisten van elke horecagelegenheid, waardoor de akoestiek kan worden verbetert en de beleving van de gasten wordt verhoogd.

Deel dit artikel:
Onze partners