Steen & Been: Hahaha

Onze huiscolumnist Filip Canfyn leidt het nieuwe jaar lichtvoetig in. Er mag al eens gelachen worden. Met architecten. En door architecten met zichzelf. Leve 2023!

Op de overjaarse dagen, even vrij van overvloed en overdruk, heerst landerigheid en moet niets. Dan verzeilt een mens al eens kwansuis op onvoorziene plaatsen, zoals www.etsy.com. Ik ben principieel geen voorstander van onlinekoopgedoe (ik verfoei de vervuiling door het transport en de uitbuiting van de lastmilers) maar één uitzondering op de regel kan geen kwaad. En gezien de cadeautsunami achter de rug ligt, maak ik mij niet schuldig aan laakbaar influencergedrag.

Etsy is, naar eigen zeggen, een beursgenoteerd megaplatform (meer dan 100 miljoen items) voor onafhankelijke fabrikanten van edgy, vintage, creatieve spulletjes. Ik blijf hangen op die website omwille van het grote aanbod onder de noemer ‘architect jokes’: ontelbaar en onvoorstelbaar, de prullaria en gadgets, voor een toch wel zeer specifieke doelgroep, in casu, architecten. Wie anders koopt een plantenbak in de vorm van Unité d’Habitation van Corbu?

Toppers zijn, voor een citatennerd als ikzelf, de T-shirts en koffiemokken met grappige quotes. Voorbeelden?

‘I’m an architect. To save time let’s just assume that I’m never wrong.’
‘An engineer can do everything an architect can do and more.’
‘I‘m an architect, not a magician.’
‘An architect is a person who is skilled in creating artful, inspirational and socially meaningful structures that are eventually reduced to four walls by bankers.’

Heerlijk! Nog ééntje om het af te leren.
‘Wie huurde Noach in om zijn boot te bouwen? Een arkitect.’
En dat alles op een T-shirt, een zwarte natuurlijk.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage