Steenfabrieken Nelissen mixt op maat van de creatieve architect

Architecten gaan steeds meer op zoek naar exclusieve tinten voor hun gevels. Steenfabrieken Nelissen speelt daar optimaal op in door volledig op maat mixsorteringen uit te voeren voor de architect. De eerste twee projecten waarbij deze veelbelovende techniek toegepast wordt, zijn pas opgeleverd. In Herselt ontwierp bureau LLOX het project WZC St. Barbara en in Antwerpen legt Poponcini & Lootens de laatste hand aan het project Luchtbal Sociale Woningen waarvoor 1.2 miljoen stenen op maat gemixt werden.
Architecten gaan steeds meer op zoek naar exclusieve tinten voor hun gevels. Steenfabrieken Nelissen speelt daar optimaal op in door volledig op maat mixsorteringen uit te voeren voor de architect. De eerste twee projecten waarbij deze veelbelovende techniek toegepast wordt, zijn pas opgeleverd. In Herselt ontwierp bureau LLOX het project WZC St. Barbara en in de Manchesterlaan in Antwerpen legt Poponcini & Lootens de laatste hand aan het project Luchtbal Sociale Woningen waarvoor 1.2 miljoen stenen op maat gemixt werden.
Nelissen biedt de architect al langer de mogelijkheid om zelf de kleuren van zijn gevelsteen te bepalen. Mooie voorbeelden daarvan zien we in het project de Kaai in Hasselt van De Gregorio & Partners en op het Stadsplein in Gen van Arno Meijs. In dit laatste project heeft Nelissen maar liefst 9 verschillende tinten gecreëerd in samenspraak met de ontwerpers.

Met de mixsortering gaat Nelissen nog een stapje verder door diverse al dan niet nieuwe tinten op maat van de architect te mengen. De mengelingen worden als pakketten geleverd op de werf waardoor vergissingen door de aannemer uitgesloten zijn.Commercieel directeur Joeri Gevers doet de toekomstplannen van Steenfabrieken Nelissen uit de doeken.Generatiewissel

Gaston Nelissen, Guido Gevers en Gisela Gevers die Steenfabrieken Nelissen uitgebouwd hebben tot een vaste waarde in de baksteenmarkt met meer dan 100 personeelsleden, geven de fakkel door aan de intussen al vierde generatie van het familiebedrijf. Carlos Jorissen en Joeri Gevers nemen voortaan het commerciële management voor hun rekening. Het operationele management komt in handen van Burt Nelissen.

V.l.n.r. boven: Gaston Nelissen, Gisela Gevers, Guido Gevers. V.l.n.r. beneden: Burt Nelissen, Joeri Gevers, Carlos Jorissen.De drie nieuwe bestuurders zijn vastbesloten om de volgende jaren te blijven investeren in een up-to-date machinepark dat milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel draagt. Verder willen zij met innovatieve producten met een duurzaam karakter de groei van zowel de onderneming als de werknemersequipe verzekeren. Als bewijs hiervan wordt er op dit ogenblik uitvoering gegeven aan een investeringsplan van ruim € 10.000.000 EUR dat loopt over een periode van drie jaar.Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage