Stertekt akoestische panelen: aantoonbare brandveiligheid

Stertekt akoestische panelen voor plafond- en wand zijn uiterst brandveilig en dus een goede keuze voor projecten met strenge eisen rondom brandveiligheid. De panelen zijn uitvoerig getest en beschikken over de juiste certificaten.

De brandeigenschappen van het plafond en de wanden hebben een grote invloed op hoe een brand zich ontwikkelt. Tijdens evacuatie is het belangrijk dat de temperatuur, rookconcentratie, warmtestraling en andere factoren mensen niet verhinderen om het gebouw veilig te kunnen verlaten.

Stertekt akoestische panelen zijn gemaakt van hout en cement. Hout is in principe een organisch en brandbaar materiaal, maar elke houtvezel in een Stertekt plaat wordt ingekapseld en beschermd door onbrandbaar cement. Stertekt platen hebben daarom een zeer lage ontvlambaarheid, er komt bij brand weinig hitte vrij en er treedt weinig rookvorming op. Ook vallen er geen brandende druppels af.

 

Stertekt A2 panelen

Naast brandklasse B, s1, d0, zijn onze akoestische panelen ook beschikbaar in brandklasse A2,s1,d0. Stertekt A2 panelen, gemaakt met behulp van speciaal cement, zijn niet-brandbaar en beschikken dus niet alleen over uitstekende akoestische eigenschappen, maar hebben ook een uitmuntende brandveiligheid. De panelen voldoen aan alle eisen omtrent brandveiligheid en worden geproduceerd onder AVCP systeem 1, wat betekent dat de productie continue gecontroleerd wordt om de kwaliteit te garanderen.

De brandklasse van de panelen is bepaald volgens EN 13501.

 

Europese CE-markering

In de EU is het verplicht om een CE-markering te hebben voor de producten die vallen onder een Europese geharmoniseerde norm of een Europese technische goedkeuring. Stertekt heeft een CE-markering in overeenstemming met de Europese norm voor cementgebonden houtwol: EN 13168, producten voor thermische isolatie van  gebouwen –fabrieksmatig geproduceerde houtwolproducten. Verder valt Stertekt onder de Europese geharmoniseerde norm voor verlaagde plafonds, EN 13964.

 

Uitvoerig getest

Stertekt panelen zijn getest op brandveiligheid en geclassificeerd onder een aantal internationale standaarden, waaronder MK (Denemarken), Nemko (Noorwegen), Sitac (Zweden), Warringtonfire (Verenigd Koninkrijk) en KOMO (Nederland).

Daarbij zijn de panelen volgens het Belgisch koninklijk besluit NBN 713.020 brandstabiel te monteren en getest onder EN 1364-2 en kunnen volgens Ei30 gemonteerd worden in een constructie met hout of c60 profiel.

De productadviseurs van Stertekt kunnen u uitgebreid en vrijblijvend advies geven met betrekking tot EI30 constructies en brandveiligheid in het algemeen. Ook helpen zij met het maken van akoestische berekeningen.

Bron: Stertekt
Deel dit artikel:

Contacteer Isolco

Onze partners