Stichter Mathieu Gijbels overleden

Op 24 januari is Mathieu Gijbels op 76-jarige leeftijd gestorven in bijzijn van zijn vrouw en kinderen. Dit nieuws werd door de directie van nv Mathieu Gijbels, het bouw- en vastgoedbedrijf met Limburgse roots, bekendgemaakt. Mathieu stierf aan de gevolgen van kanker. De meer dan 300 medewerkers van het familiebedrijf (zoon Mathi nam in 1998 de leiding van zijn vader over) nemen op vrijdag 1 februari afscheid van hun stichter.  

Mathieu Gijbels, ondernemer

In 1969 startte Mathieu Gijbels op 26-jarige leeftijd. Het bedrijf groeide gestaag van het bouwen van stallen, hangaars, over hoogwaardige industriebouw (“industriële villabouw”) tot de huidige gevestigde waarde die de NV Mathieu Gijbels is op gebied van bedrijfs- en kantoorbouw.

Zoon Mathi Gijbels : “Hij is rustig in zijn slaap gestorven bij hem thuis in Genk, omringd door zijn familie. De moed en het optimisme waarmee hij gevochten heeft om terug gezond te worden was bewonderenswaardig. Maar de ziekte was te sterk en uiteindelijk heeft hij ook in alle rust zijn leven kunnen afronden.”

De naam Mathieu Gijbels zullen we nog vaak horen: “Papa heeft als het ware het fundament van ons bedrijf gelegd en er een stevig en mooi pand op gebouwd. Nadat ik de leiding overnam hebben wij op die stevige fundamenten mogen verder bouwen. Ondernemen in de bouwsector is niet steeds makkelijk, maar als je met die stabiele onderbouw mag beginnen kan je alleen enorm dankbaar zijn. We hebben de ambitie om Mathieu Gijbels als kwalitatief aannemingsbedrijf nog verder te laten groeien. Vanop de stevige fundamenten.” 

“Dit jaar vieren we ook het vijftig jarig bestaan van ons bedrijf, het doet pijn dat papa dat feest niet meer kan meemaken. Maar we gaan hem met alle 300 medewerkers daar zeker een centrale plek geven.”

De afscheidsviering van Mathieu Gijbels zal op vrijdag 1 februari in Hangar58 plaatsvinden.

Bron: Mathieu Gijbels
Deel dit artikel:

Onze partners