Sto, FOAMGLAS en FoamLime lanceren gevelisolatiesysteem Sto Therm FoamLime

Met StoTherm FoamLime introduceert Sto samen met FOAMGLAS® een gevelisolatiesysteem dat zich naar eigen zeggen van andere ETICS-systemen onderscheidt door zijn unieke bouwfysische kwaliteiten. “StoTherm FoamLime is niet enkel het enige gevelisolatiesysteem dat volstrekt onbrandbaar is, de isolatieplaten zijn tevens absoluut damp- en luchtdicht,” zo klinkt het bij beide partijen. 

“StoTherm FoamLime is dé duurzame oplossing voor thermische gevelisolatie: het combineert alle eigenschappen van cellenglas met die van mortel op basis van natuurlijke hydraulische kalk,” aldus Sto en FOAMGLAS. Het nieuwe systeem is het eerste resultaat van een krachtenbundeling van de twee marktleiders.

Na de voorstelling in Luxemburg wordt StoTherm FoamLime nu ook gelanceerd op de Belgische markt. De commercialisering van het gevelisolatiesysteem is in handen van Sto en FOAMGLAS®. De logistieke en technische ondersteuning zal gebeuren door Sto.

 

Uitzonderlijke eigenschappen

FoamLime integreert thermische isolatie en gevelbekleding in één enkel systeem en vormt zo een perfect beschermende mantel, zowel bij nieuwbouw als renovatie. Na het eventuele voorbehandelen van de ondergrond wordt achtereenvolgens de isolatie verlijmd en de wapeningsmortel met wapeningsweefsel aangebracht. De mechanische verankering gebeurt met thermisch onderbroken schotelpluggen doorheen de wapeningslaag.

Hierna wordt het systeem afgewerkt met een pleister op kalkbasis. Deze kan een gekrabd, gesponsd of glad uiterlijk hebben. Een verflaag bepaalt de uiteindelijke kleur. Door de ononderbroken plaatsing van het systeem op de volledige gevel worden koudebruggen en bouwknopen volledig vermeden. Dankzij de goede thermische isolatiewaarde van het systeem is ook condensatie in de wanden volstrekt uitgesloten. Daarbij zijn ook de kalkmortel en de silicaatverf waterafstotend.

Verder is StoTherm FoamLime volstrekt onbrandbaar (Eurobrandklasse A1) en uitermate weerbestendig. De hoofdcomponenten zijn gecertificeerd met het natureplus®-label, het internationale kwaliteitslabel voor duurzame en milieubewuste woon- en bouwproducten.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage