Stramien geeft rondleiding op Campus Vesta

Op het voormalige militair domein in Emblem werd in 2011 een nieuwe campus ingericht voor de brandweer-, ambulanciers- en politie-opleidingen van de Provincie Antwerpen. De politieschool, een ontwerp van Stramien, vormt een markante blikvanger op campus Vesta door de robuuste uitstraling van de cortenstaalbekleding. Tijdens I Am Architect leidt Stramien bezoekers rond op de campus.

Op het voormalige militair domein in Emblem werd in 2011 een nieuwe campus ingericht voor de brandweer-, ambulanciers- en politie-opleidingen van de Provincie Antwerpen. De politieschool, een ontwerp van Stramien, vormt een markante blikvanger op campus Vesta door de robuuste uitstraling van de cortenstaalbekleding. Tijdens I Am Architect leidt Stramien bezoekers rond op de campus.De brandweer- en ambulanciersopleiding zijn sinds jaren gevestigd in ‘het Engels kamp’, een oud militair domein in Emblem (Ranst). De Provincie Antwerpen, eigenaar van het terrein, gaf Stramien enkele jaren geleden de opdracht om de mogelijkheden tot functieuitbreiding te onderzoeken en in te passen in een masterplan voor de hele site. Na een ontwerpwedstrijd kreeg Stramien in 2008 ook de opdracht toegewezen voor het ontwerp van een nieuw opleidingsgebouw.Robuuste politieschool

Ook de politieschool verhuisde naar dit domein. Het project omvat een markant kopgebouw met een sterke uitstraling, logisch ingeplant in het militaire patroon van het hele domein. De gevelbekleding is voorzien in cortenstaal. Dit robuuste materiaal geeft kleur en structuur, passend bij het gegeven van een militair domein.

    


Duurzaamheid nastreven door bundeling en medegebruik

Sportaccommodatie, een schietstand, praktijk- en leslokalen zijn allemaal voorzien en beschikbaar voor de verschillende gebruikers van het terrein. Ook dit aspect van bundeling en medegebruik maakt deel uit van het idee rond ‘duurzaam bouwen’ dat de Provincie wil benadrukken. Verder behaalt dit gebouw een E-peil 50 dank zij goede isolatie en luchtdichtheid. Daarnaast worden ook technieken als warmtepomp en zonnebuizen toegepast.

    
 

 

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners