Studentencollectief vraagt aandacht voor modernistisch erfgoed in Hasselt met tentoonstelling

Scale, een studentencollectief opgericht door architectuurstudenten, organiseert in samenwerking met Pauline Poelmans een unieke tentoonstelling over modernistische architectuur in de stad Hasselt. Met de tentoonstelling wil Scale de invloed van het modernisme op hedendaagse architectuur en stedenbouw in de verf zetten. Er wordt een oproep gedaan voor aandacht en behoud van de modernistische architectuur in Hasselt. De expo is nog tot 28 november te bezoeken in het CCHA. 

Scale is een onafhankelijke werkstudio opgericht door vier studenten uit de master architectuur. Het collectief wordt gevormd door Elvira Vanmuysen, Lynne Jansen, An-Sofie Suffeleers en Catheline Roggen. Scale is actief op het gebied van architectuur met interesse voor cultuur en architecturale vormgeving. Scale wil bewustzijn rond ons cultureel patrimonium creëren, met als motto: “Het Verleden vormt het Heden”.

De fotografie is het werk van Pauline Poelmans. Visuele verhalen vertellen staat hierbij centraal. Op vraag van en in samenwerking met SCALE ver-beeldt ze haar kijk op modernisme. Met oog voor detail werpt zij een nieuw perspectief op de gebouwen. Met oog voor detail gaat zij opzoek naar verrassende elementen en grote contrasten.

De tentoonstelling wordt ingeleid door een introductie omtrent modernisme, gevolgd door drie centrale thema’s: Hasselt beschermt het, Hasselt benut het en Hasselt behoudt het. Het collectief wil mensen bewust maken van de impact van architectuur op het stadsleven. Tenslotte wordt er aangetoond dat er op een voorbeeldige manier met ons recent cultureel patrimonium kan omgegaan worden.

De tenstoonstelling is tot 28 november te ontdekken in het cultuurcentrum in Hasselt. Je kan de expo ook digitaal ontdekken via deze website

Bron: Scale Collective

Deel dit artikel:

Onze partners