Studiedag speelt in op sterke vraag naar kennis en tools om bebouwde omgeving voor te bereiden op opwarmend klimaat

Hoe bereiden we onze bebouwde omgeving nu concreet voor op een opwarmend klimaat? Kunnen we dit oplossen met gebouwtechnieken alleen? Welke tools en methodieken zijn er al? En hoe kan circulair bouwen oplossingen bieden? Pixii breng helderheid op 3 december in Sint-Niklaas tijdens de Expert Day Klimaatadaptief en circulair bouwen.

De hamvraag voor de bouwsector in de komende jaren? Die is ongetwijfeld 'Hoe bereiden we onze bebouwde omgeving nu concreet voor op een opwarmend klimaat?' Tijdens de Expert day ‘Klimaatadaptatief en circulair bouwen’ van Pixii delen acht topexperten hun inzichten, innovaties, methodieken en best practices. Wat betekent Climate change voor de gebouwen? Welke impact mogen we verwachten op de energieperformantie, ons wooncomfort en energiegebruik? En moeten we alle heil zoeken in gebouwtechnieken alleen? Voldoen de huidige klimaatdatasets eigenlijk nog wel om een gebouw klimaatbestendig te maken? En hoe creëer je een win-win voor alle partners op economisch, sociaal en ecologisch vlak?

Tijdens de Expert days verzamelt Pixii dé specialisten rond telkens weer een ander actueel thema. Elke keer weer is het een groot succes. “We willen diepgaande en onafhankelijke kennis aanreiken aan architecten, studiebureaus, EPB-verslaggevers en energiedeskundigen, aannemers en installateurs, fabrikanten en verdelers; maar ook bijvoorbeeld aan lokale besturen en decision makers. We geven het woord aan externe specialisten met uitgelezen expertises. Deze keer focussen we op klimaatadaptief en circulair bouwen omdat iedereen in de bouwwereld er zich van bewust is dat dit een belangrijk antwoord kan bieden op een aantal pertinente problemen in de bouwwereld", doet opleidingsverantwoordelijke Bart Humbeeck van Pixii uit de doeken.


Kruispunt van energie, renovatie en circulair

Pixii werkt op het kruispunt van energie, renovatie en circulair bouwen. En vanuit die unieke expertise stelt het kennisplatform Expert days en (incompany)opleidingen samen. “We merken dat de sector hunkert naar meer kennis, suggesties voor aanpak en tools omtrent klimaatadaptief en circulair bouwen. Dat zie je aan onze opleidingen, die direct volzet zijn. De professionelen willen futureproof bouwen, de lokale besturen zijn zeer hard vragende partij en ook de mensen zijn zich meer en meer bewust van de noodzaak en de vele voordelen, niet alleen voor het klimaat, maar ook voor zichzelf, de economie en werkgelegenheid”, aldus nog Humbeeck.

Klik hier voor alle praktische info en om je in te schrijven.

 

Bron: Pixii

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage