Studio HENK geeft iconische designs opnieuw vorm voor Anniversary Collection

Het Nederlandse designmerk Studio HENK viert dit jaar zijn tiende verjaardag en heeft dit jaar eveneens het prestigieuze B Corp certificaat behaald. Om deze twee mijlpalen te vieren, lanceert het merk zijn 'Anniversary Collection'. In deze collectie heeft Studio HENK zichzelf uitgedaagd om zijn meest geliefde designs opnieuw vorm te geven, met speciale aandacht voor de iconische Butterfly tafel.

Deze jubileumcollectie symboliseert de gedrevenheid van Studio HENK om te inspireren, innoveren en de weg te banen naar een meubelindustrie zonder verspilling. Samen met zijn Anniversary Collection, introduceert het merk ook Smart Choice, een initiatief om design toegankelijk te houden. Ondanks de stijgende grondstofkosten heeft Studio HENK gereageerd op de vraag van consumenten door meer betaalbare en duurzame materialen aan zijn collectie toe te voegen, met substantiële prijsverlagingen van 10 tot 15%.

 

Duurzamere editie van een icoon

In de schijnwerpers staat een duurzamere incarnatie van een waar icoon. Studio HENK slaat een brug tussen verleden en toekomst door zijn legendarische Butterfly eettafel te transformeren tot een nog duurzamer meesterwerk: de Butterfly Wood eettafel. Het driehoekige ontwerp van het Butterfly frame vormt de basis voor deze heruitvinding, die de onwankelbare toewijding aan innovatie en duurzaamheid van de designstudio weerspiegelt.
 
Met duurzaam gecertificeerd eikenhout in plaats van staal als bouwmateriaal voor de frames, wordt bijna vijf keer minder CO2 uitgestoten tijdens de productie in vergelijking met het originele stalen Butterfly onderstel. Studio HENK hoopt dat dit baanbrekende voorbeeld anderen zal aanmoedigen om de mogelijkheden van duurzaam design te omarmen en zo een positieve impact op onze planeet te bewerkstelligen. Een revolutionaire stap richting een groenere toekomst in de wereld van design.

 

Herontworpen Meubels Voor Een Verfijnde Inrichting

Studio HENK heeft zijn collectie nieuw leven ingeblazen met een reeks verfijnde ontwerpen. Naast de alom bekende Butterfly Wood eettafel, introduceert Studio HENK nog meer pareltjes die je interieur een upgrade geven. Zo is er de Hug sofa, een moderne en tijdloze creatie geïnspireerd op de succesvolle Cave sofa, zonder dat metalen onderstel dat je gewend bent. Met zijn uitnodigende vormgeving en diepe zit, is de Hug sofa niet alleen een lust voor het oog, maar ook een must-have voor gegarandeerd thuiscomfort, ideaal voor gezellige filmavonden.

Een andere opvallende toevoeging aan de collectie is de karakteristieke Slant salontafel, geïnspireerd op de populaire Slant eettafel. Met zijn unieke, eigentijdse design maakt de Slant een statement in elke leefruimte: speels, dynamisch en uitnodigend.

 

Meesterlijke stoelen

Studio HENK staat bekend om zijn meesterlijke eetkamerstoelen en bevestigt zijn reputatie met de Bolster eetkamerstoel, een mooie vertaling van de geliefde Bolster barkruk. Met zijn krachtige ontwerp, gekenmerkt door een cilindervormige rugleuning die niet alleen comfort biedt, maar ook een visueel statement maakt, is deze stoel verkrijgbaar in verschillende varianten, zowel met als zonder armleuning.

De Bolster eetkamerstoel vormt een stijlvolle combinatie met de minimalistische Cross eettafel. Geïnspireerd op de stijl van Mies van der Rohe, heeft het subtiele frame van deze tafel rechte stalen poten met de geometrie van een Grieks kruis. Het nieuwe Cross frame laat zich combineren met diverse tafelbladen.

Bron: Studio HENK
Deel dit artikel:
Onze partners