THV Atelier Kempe Thill - osar bouwt nieuwe T2-campus in Thor Park Genk

Het Rotterdamse Atelier Kempe Thill en het Antwerpse osar hebben samen de internationale wedstrijd voor de realisatie van het nieuwe opleidingscentrum T2-campus gewonnen. De campus zal worden gebouwd op de voormalige mijnsite Waterschei, een gebied dat nu ook bekend staat als Thor Park. De openingsdatum van het opleidingscentrum staat gepland in september 2016.

Nieuwe campus ter ondersteuning van de technologische ontwikkeling in Limburg

De Stad Genk, VDAB en Syntra gaven samen de opdracht voor de realisatie van deze nieuwe campus. Zij zullen dan ook gebruik gaan maken van de gebouwen, eens die voltooid zijn. In samenwerking met verschillende partners uit de technologie zetten zij hier een opleidingscentrum voor technische beroepen op poten. Zo willen ze de technologische ontwikkeling in Limburg ondersteunen.

 

Flexibel en sociaal, maar ook traditioneel

T2-Campus bestaat hoofdzakelijk uit drie bouwdelen. Het gelijkvloers wordt een polyvalente industriehal, waar er verschillende werkplaatsen, ateliers en studio’s voor verschillende opleidingen liggen. De verdiepingen daarboven bieden ruimte voor traditionelere onderwijsruimtes waar klassikaal onderwijs kan plaatsvinden. Tot slot verbindt een groot atrium de atelierruimtes en de klaslokalen. In dit atrium kunnen sociale activiteiten en exposities worden georganiseerd. De start van de lesactiviteiten is gepland in september 2016.

Bron: THV Atelier Kempe Thill - osar
Deel dit artikel:
Onze partners