Soltech onthult zonnegevel in nieuwe fabriek op Thor Park in Genk

Op Thor Park in Genk is het nieuwe productiegebouw van Soltech, een bedrijf dat gespecialiseerd is in zonnepanelen, feestelijk ingehuldigd. Het bedrijf verplaatst zijn productie naar Genk en heeft tevens een zonnegevel geïntegreerd in het gebouw, met daarop een foto van een mijnwerker, als eerbetoon aan het mijnverleden.

Soltech, een Belgisch bedrijf dat voorop loopt in de ontwikkeling van zonnepanelen, produceert op maat gemaakte zonnepanelen met afbeeldingen voor gevels, luifels en vensterglas. "We streven ernaar om alle elementen in onze gebouwde omgeving actief te benutten voor onze zonnepanelen", zegt CEO Bas van de Kreeke.

De productie van de zonnepanelen zal binnenkort verhuizen van Tienen naar Genk. De CEO is erg verheugd over deze stap: "Het is een nieuwe locatie, veel ruimer ook. Bovendien is het een plek waar energie van groot belang is en waar veel onderzoek naar energie plaatsvindt."

Ter ere van het mijnverleden is het nieuwe gebouw feestelijk geopend en heeft het een eigen zonnegevel. Deze gevel, bestaande uit een kunstwerk van zonnepanelen, toont een foto van de oude mijnsite uit de collectie 'Geheugen van Genk'. "Dit is een knipoog naar het verleden van de mijnbouw", zegt Van de Kreeke. "Waar vroeger energie werd gewonnen uit steenkool, halen wij nu energie uit deze foto."

Voor de bouw van het nieuwe gebouw is een investering van 10 miljoen euro gedaan, waarbij een nieuwe productieruimte en kantoorruimte zijn gerealiseerd. De helft van deze investering is besteed aan een nieuw machinepark. De definitieve verhuizing van Tienen naar Genk zal naar verwachting nog deze maand plaatsvinden. "Vanaf de derde week van juni zullen we hier de productie opstarten", concludeert de CEO.

Bron: VRT NWS
Deel dit artikel:
Onze partners