Totaalrenovatie van stadswoning

Maïka De Keyzer renoveerde samen met haar vader een volledige woning in Deurne. Aan de ramen besteedde ze heel wat aandacht: Ik hou niet van standaardramen." Uiteindelijk viel de keuze op profielen van Reynaers Aluminium.

Maïka De Keyzer werkt als professor geschiedenis aan de KULeuven. Ze is een geboren en getogen Antwerpenaar, en verhuisde samen met haar man Niels naar Deurne. "Ik was op zoek naar een woning die ik volledig kon transformeren tot mijn ideale thuis. Hoewel bijna al mijn kenissen en vrienden opteren voor een afgewerkte en instapklare woning, valt mijn oog steeds op bouwvallen met potentieel. Bij deze woning was dat de locatie, de oppervlakte en vooral de speciale tuin. Het huis ligt vlakbij het Rivierenhof en had bovendien een L-vormige 'tuin'. Er stond op dat ogenblik weliswaar nog een volledig atelelier in, maar op het grondplan spotte ik meteen dat hier een buitenruimte gecreëerd kon worden met verschillende tuinkamers."

 

Volledig gerenoveerd

Maïka vervolgt: "Het huis is volledig gerenoveerd. Het dak is geïsoleerd en vernieuwd, de voor- en achtergevel zijn geïsoleerd en bezet met crepi, alle ramen zijn vervangen door aluminiumramen met driedubbel glas, de elektriciteit, het sanitair en de verwarming zijn volledig vervangen. Kortom: het huis is gestript tot op de steunmuren, en volledig opnieuw heropgebouwd in een meer ecologische variant. Het huis is veranderd van een jaren 70-gezinswoning in een comfortabel en modern huis."

 

Vleugeloverdekkende profielen zonder tussenspijl

Voor de ramen koos Maïka voor profielen van Reynaers Aluminium. "Na een prospectie op de ramenmarkt bleek dat veel raamproducenten weigerden mee te denken over ons concept. Ik hou niet van standaardramen. Ik wilde absoluut vleugeloverdekkende profielen zonder tussenspijl, en dat wordt maar bij weinig productenten aangeboden. Reynaers-profielen hadden die strakke, zwarte look waar ik naar op zoek was. De constructeur heeft ons bovendien van in het begin heel goed bijgestaan met de technische kant van de raamkaders en het totaalconcept van ons verandaraam. Daarom was de keuze snel gemaakt."

Bekijk de video over de verbouwing op onze Architube-pagina.

Bron: Reynaers Aluminium

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage