Totale ontwerpvrijheid met Vectorworks

Ontwerpen is geen rechtlijnig proces. Als interieurontwerpen wil je de vrijheid om nieuwe inzichten te testen. En Vectorworks ondersteunt die creativiteit en profileert zich zo als standaard voor de interieursector, met wereldwijd meer dan 650.000 gebruikers. Het is de populairste ontwerpsoftware op Mac, marktleider op Windows en de favoriete ontwerpoplossing van interieurstudenten.

Vectorworks gebruik je tijdens het hele projectverloop. De soepele en krachtige 2D- en 3D-gereedschappen zijn ideaal voor schets- en voorontwerpen. De intelligente gereedschappen verhogen je snelheid en minimaliseren de kans op fouten. Met de ingebouwde rekenbladen weet je meteen de aantallen en hoeveelheden. En met de presentatietools kan je de meest kritische klant overtuigen.

Zonder beperkingen

De eigenschappen van SketchUp®, Rhino® en AutoCAD® kan je combineren in één krachtig en intuïtief pakket. Duw en trek om snel te boetseren, verander scherpe lijnen met een klik in vloeiende vormen. Dankzij Subdivision Modeling - ontwikkeld door Pixar Animation Studios - en NURBS Surfacing teken je met Vectorworks elke organische vorm die je kunt bedenken. Vectorworks maakt zijn reputatie als krachtigste 3D-progamma voor de bouwsector waar dankzij de 3D-engine Parasolid, een technologie die wordt gedeeld met andere high-end programma’s zoals Solidworks® en MicroStation®.

Grafisch sterk en sneller

Met de grafische tools van Vectorworks heb je Photoshop®, Illustrator® of Indesign® niet langer nodig. Vectorworks biedt je de gereedschappen om superieure 2D-presentaties te maken op elk moment in je ontwerp- en tekenproces. Het resultaat is een ontwerp dat aanspreekt, inspireert en overtuigt. De gespecialiseerde gereedschappen garanderen tevens een snel resultaat. Wil je bijvoorbeeld een muur tekenen, dan hoef je alleen het begin en einde aan te geven. Vectorworks doet automatisch de rest, ook in 3D. Een raam in de muur plaatsen is een kwestie van klikken. Dat raam later aanpassen is net zo eenvoudig.

Virtual reality

Niets is zo verhelderend als een virtuele wandeling door een project. Exporteer het 3D-model naar een webpagina, stuur de klant een link, en klaar. Met een VR-bril maak je de ervaring nog indringender. Op dezelfde eenvoudige manier maak je gedetailleerde 360°-panorama’s van een project. Plaats de camera, kies de kwaliteit, en Vectorworks rekent het panoramische beeld voor je uit. Ook dit deel je makkelijk met de klant.

Meer info over Vectorworks voor interieur vind je hier.

Deel dit artikel:

Onze partners