Tri-Silence combineert naadloze afwerking met akoestische eigenschappen

De Tri-Silence-akoestische panelen zijn door Dox Acoustics ontwikkeld om allerhande storende geluiden uit de omgeving te absorberen en te reduceren. Dankzij hun naadloze afwerking kunnen ze in elk interieur geïntegreerd worden.

De Tri-Silence-panelen zijn gemaakt uit een zwarte waterwerende MDF-kern van 9 mm met een akoestisch dempend glasvlies op de rugzijde en de Ntgrate® woven vinyl 1mm in een onzichtbaar patroon als toplaag. Voor de toplaag is er keuze uit tien kleuren.

 

Toepassingen

De panelen zijn zeer breed intzetbaar. Zo zijn ze zeer bruikbaar in kantoren, vergaderzalen, auditoria, conferentiezalen, recepties, ontvangstzalen, lokettenzalen, concertzalen, bioscopen, culturele centra, polyvalente ruimtes, restaurants, ...

 

Montage

De bevestiging kan gebeuren op enkel of dubbel uitgepast houten regelwerk met stiften/nagels. In de openingen van het regelwerk dient een geluidsabsorberend materiaal geplaatst te worden. Dox Acoustics raadt aan om te werken met een speling van minstens 2,5 mm per lopende meter om mogelijke uitzettingen toe te laten, en dit over de totale hoogte en/of breedte van de wand.

De stiften worden ingeschoten aan de zichtzijde met een bradmachine (18 gauge). Bij de juiste instelling van de slagkracht van het nagelapparaat kan men de stiften/nagels niet meer waarnemen aan de zichtzijde van de Tri-Silence-panelen.

Deel dit artikel:

Contacteer Merford

Onze partners