Triplaco presenteert nieuwe collectie decoratieve akoestische wandpanelen

Op Architect@Work stelt Triplaco zijn nieuwe collectie Print Acoustics voor. Deze decoratieve wandpanelen verbeteren de akoestiek van een ruimte door achtergrondgeluid te absorberen. Bovendien zijn ze beschikbaar in een ruime waaier aan kleuren en prints, zodat ook het interieur er wel bij vaart.
Op Architect@Work stelt Triplaco zijn nieuwe collectie Print Acoustics voor. Deze decoratieve wandpanelen verbeteren de akoestiek van een ruimte door achtergrondgeluid te absorberen. Bovendien zijn ze beschikbaar in een ruime waaier aan kleuren en prints, zodat ook het interieur er wel bij vaart.Dankzij de Print Acoustics wandpanelen reflecteert het geluid niet langer op de wanden, maar wordt het geabsorbeerd, waardoor de nagalmtijd vermindert. Dit verlaagt het algemene geluidsniveau in een ruimte en komt de verstaanbaarheid merkbaar ten goede, zelfs in drukbezochte ruimtes met veel achtergrondlawaai. Bij de absorptie wordt akoestische energie (geluid) in de specifieke geperforeerde platen omgezet in mechanische energie (trillingen en warmte).Ruime decoratieve keuzemogelijkheden voor de afwerking van de Print Acoustics wanden zorgen ervoor dat het verbeterde akoestische comfort kan gecombineerd worden met de creatieve wensen van de architect en zijn opdrachtgever. De panelen bestaan standaard uit een MDF kern met een toplaag van Print HPL laminaat. Voor de oppervlaktetextuur kan gekozen worden uit de volledige Print HPL laminaat collectie, die meer dan 1000 kleuren en decors omvat, maar ook een fineer toplaag of lakwerk is mogelijk. Indien gewenst, kan ook een kern van brandvertragende of zwarte MDF gebruikt worden. Ook qua afmetingen is maatwerk mogelijk. Voor de akoestische openingen is er keuze uit ronde perforatie of sleuven, of een eigen voorstel.

    


De montage vereist een minimum aan hulpstukken en is erg eenvoudig. Daardoor kunnen de panelen vlot geïnstalleerd worden in allerlei toepassingen, zoals vaste of verplaatsbare scheidingswanden, kastenwanden of muurbekleding. Ze zijn geschikt voor alle droge binnenruimtes en laten zich dus plaatsen in zowel woningen als winkels, kantoren, rusthuizen en allerlei andere gebouwen.
Deel dit artikel:

Onze partners