Tuinkamer met dubbel Glass Glide schuifsysteem

Wintertuin, zomertuin, terraskamer, tuinkamer, what’s in a name? In deze ontspanningsruimte voelt het altijd als een beetje vakantie. Als fervente buitenliefhebbers besloten Jeroen Dufraing en zijn gezin het terras aan hun privéwoning in Beerse om te toveren tot een prachtige nieuwe ruimte, waar ze het hele jaar door van kunnen genieten. Ze noemen deze ruimte “onze tuinkamer”, de ideale plek om thuis te komen. Jeroen liet een Glass Glide schuifsysteem van Martens Glas installeren.

Jeroen is verkoopsverantwoordelijke bij Eddy De Prins Schrijnwerkerij, waar hij het reilen en zeilen van binnen én van buiten kent. Het is dan ook door deze jarenlange professionele relatie tussen Martens Glas en Eddy De Prins Schrijnwerkerij, dat hijzelf ook beroep op Martens Glas heeft gedaan voor de vervaardiging en montage van het Glass Glide schuifsysteem aan zijn privéwoning.

Glass Glide schuifsysteem

De tuinkamer werd voorzien van een dubbel Glass Glide systeem, dat winddicht is en hen in staat stelt om alle seizoenen van deze ruimte te genieten. Wellicht is de term “Glass Glide” u niet direct bekend, maar het omvat een minimalistisch glasschuifsysteem, zonder thermische isolatie dat o.a. gebruikt wordt voor het afsluiten van pergola’s, carports, veranda’s, mancaves, wintertuinen, of als scheiding tussen het terras en de buitenruimte.

Ideaal voor een ultieme buitenleven-ervaring. Het Glass Glide systeem is verkrijgbaar in verschillende varianten, van 3 tot 10 delen, maar in deze woning sloot een dubbel schuifsysteem met 4 rails perfect aan bij de woning en de wensen van onze klant. Het glas is gehard veiligheidsglas en heeft een dikte van 10 mm. Het biedt een elegante en moderne uitstraling, is licht in gewicht, maar toch sterk en zorgt voor een naadloze integratie van binnen en buiten.

De uitdaging

De technische uitdaging bij dit project lag in de afwatering, aangezien het terras al was aangelegd. De combinatie van het Glass Glide schuifsysteem met de donkere geborstelde houten afwerking, het verlaagde houten plafond en de betegelde vloer creëert een prachtige harmonie. De tuinkamer werd verder afgewerkt met ledverlichting, ingebouwde verwarming en een geluidsinstallatie, zodat er af en toe eens een feestje gegeven kan worden.

Deel dit artikel:

Contacteer Martens Glas

Onze partners