Tuned® Petfelt verbetert de akoestiek in iedere ruimte

Het verbeteren van de ruimteakoestiek gaat pas echt van start bij het selecteren van de juiste materialen. Merford bracht hiervoor Tuned® Petfelt op de markt. Een akoestisch materiaal dat steeds gemaakt wordt uit gerecycleerde plastic flessen en machinaal verwerkbaar is tot iedere gewenste vorm.

Het maken van Tuned® Petfelt start bij het verzamelen van plastic flessen. Deze flessen worden gewassen om vuil en onzuiverheden te verwijderen. Nadien worden de schone flesjes in stukken gesneden om ze te kunnen vermalen tot kleine vezels. Deze vezels worden gemengd met polyester- en wolvezels om de gewenste sterkte en structuur te verkrijgen. Om de platen te vormen wordt het mengsel verhit, indien nodig geverfd en geperst in de juiste vorm. Elke Tuned® Petfelt paneel bestaat voor minstens 60% uit gerecycled PET, wat het product duurzaam maakt.

Elke vorm, patroon of ontwerp

Merford beschikt over een geavanceerd machinepark met onder andere een lintzaag, waterstraalsnijder en digitale snijmachine in de productiehal in Gorinchem (Nederland). Hierdoor kunnen ze dagelijks talloze akoestische materialen bewerkten tot verschillende vormen, afmetingen en afwerkingen.

Tuned® Petfelt is te snijden naar verschillende abstracte en organische vormen en kan afgewerkt worden met bijvoorbeeld een afgeschuinde rand. Het is zelfs mogelijk om teksten of logo’s uit het materiaal te snijden. Om Tuned® Petfelt te kunnen verwerken naar een andere vorm is er een ‘vector bestand’ nodig voor de snijmachine. Een vector bestand (.ai/.eps) kan zelf aangeleverd of opgemaakt worden door de fabrikant zodat de Tuned® Petfelt platen kunnen gesneden worden naar iedere gewenste vorm, patroon of ontwerp. Door verschillende kleuren platen en vormen met elkaar te combineren is de creativiteit met Tuned® Petfelt eindeloos.

Het akoestisch materiaal is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft een standaard dikte van negen millimeter. Om de akoestische prestaties van het product te verbeteren bevestigt de installateur absorptiemateriaal achter de panelen.

Voordelen van Tuned® Petfelt

Het product brengt ook een aantal voordelen met zich mee. Tuned® Petfelt is namelijk:

  • Geluidsabsorberend, voornamelijk in de hoge frequenties
  • Goed bestand tegen trillingen
  • Bestand tegen vocht
  • Ecologisch verantwoord
  • Makkelijk reinigbaar
  • verwerkbaar tot verschillende vormen
  • verkrijgbaar in verschillende kleuren
  • Heeft een lange levensduur
  • Beschikt over een glad en zacht uiterlijk

De echte kracht van Tuned® Petfelt zit in het creatieve en duurzame aspect van het akoestisch materiaal. In combinatie met andere producten uit de Tuned® collectie is het product een toevoeging aan het esthetische eindresultaat van een project. Het materiaal is onderhoudsarm en wordt al veel gebruikt in openbare ruimtes, ziekenhuizen en in de horeca.

Akoestische panelen met houtlook

Interieurontwerpers en architecten zoeken vaak naar een combinatie van functionaliteit en esthetiek, waarvoor akoestische panelen met latten een populaire keuze zijn. Tuned® Wood zijn panelen gemaakt van Tuned® Petfelt waarop verschillende houtlook latten zijn bevestigd voor een warme en natuurlijke uitstraling. De panelen zijn gemakkelijk te installeren en beschikbaar in verschillende tinten. Net zoals Petfelt kunnen ze op maat gemaakt worden om aan de specifieke behoeften van een ruimte te voldoen.

Deel dit artikel:

Contacteer Merford

Onze partners