Tweede fase Kim Clijsters Sports & Health Club van start

Het tenniscentrum De Boneput in Bree gaat voortaan door het leven als de ‘Kim Clijsters Sports & Health Club’. Het complex wordt volledig gerenoveerd door nv Mathieu Gijbels en belooft volgens de opdrachtgevers het nieuwe tennismekka in België en Europa te worden. Het project werd toevertrouwd aan architect Peter Cornoedus van PCP Architects.
Het tenniscentrum De Boneput in Bree gaat voortaan door het leven als de ‘Kim Clijsters Sports & Health Club’. Het complex wordt volledig gerenoveerd door nv Mathieu Gijbels en belooft volgens de opdrachtgevers het nieuwe tennismekka in België en Europa te worden.
In 2012 werd het eerste deel van de renovatie- en uitbreidingswerken aan de Kim Clijsters Sports & Health Club afgerond. Op dit ogenblik starten de werken voor de tweede en laatste fase. Het sportcentrum is een prestigieus project van drie partijen: Kim Clijsters, haar managementbureau Golazo en de heer Onno Holtrust van sportdranken AA Drink. Het project werd toevertrouwd aan architect Peter Cornoedus en aannemer Mathieu Gijbels.


Gefaseerde werkzaamheden

De bouwdroom van Kim Clijsters ligt in handen van aannemer Mathieu Gijbels en architect Peter Cornoedus. Hun opdracht bestond erin de bestaande en totaal verouderde Boneput om te bouwen tot een multifunctioneel sport- en tenniscomplex. Aangezien het bestaande tenniscentrum tijdens de werken open moest blijven, werd gefaseerd te werk gegaan en zijn de werken in twee fasen opgesplitst. Het eerste deel van het project verliep volgens Kim Clijsters alvast uitstekend.
Oplevering eind december

De eerste fase startte in 2012 en situeerde zich aan de voorzijde van het tenniscomplex. Het omvatte de bouw van het Energy Lab, onthaalruimtes, kantoren, fitness-, yoga-, pilates- en revalidatieruimtes.
Bij de tweede fase, die begin mei van start ging, bouwt nv Mathieu Gijbels we een nieuwe cafetaria met prachtig uitzicht op de buitenterreinen en grote terrassen, vergaderzalen voor verenigingen en bedrijven. Deze werken zullen eind december klaar zijn.


Totale make-over

Het centrum krijgt een totale make-over en wordt uitgebreid met extra trainings- en begeleidingsfaciliteiten. Daarnaast kunnen zowel Belgische als internationale jonge talenten klaargestoomd worden voor een eventuele profcarrière in de ‘Kim Clijsters Academy’. Ook zal er een ‘Energy Lab Tennis’ komen, een trainingsadviescentrum met specialisatie in tennis waar zowel recreanten als toptennissers op een dag een volledige screening kunnen krijgen.
Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners