UAU collectiv brengt de zon naar binnen in mediterrane horecazaak Bocca Nera

Een puur interieur voor een pure keuken. Dat was het uitgangspunt voor het interieurconcept dat UAU collectiv uitwerkte voor Bocca Nera, een nieuwe sfeervolle horecazaak in de bruisende Bonnefantstraat in Hasselt

UAU collectiv ontwierp een warm en zonnig interieur dat passanten vanuit de verte al weet te verleiden om Bocca Nera – de place to be voor ‘aperitivo en shared dining’ - te ontdekken. Het concept werd afgewerkt in januari. Ondertussen ontvangt de horecazaak op de Bonnefant in Hasselt al gasten voor heerlijke Italiaanse gerechten.

 

Gemoedelijke sfeer

Als antwoord op de tegenovergelegen buur Z33 krijgt terracotta een prominente rol in de zaak. Gecementeerde beige wanden, aangevuld met gestoffeerde banken in aardse kleuren zorgen voor een mooi schouwspel van warme tinten en creëren bij binnenkomst meteen dat mediterrane gevoel. Het binnenvallende zonlicht versterkt de warmte van het interieur nog meer.

De centrale zitbank met plantenbak en een overdaad aan pendelende verlichting vormen een mooi tafereel in de ruimte. Ook de traditionele pizzaoven en overweldigende flessenwand zijn vanuit elke plek voelbaar en aanwezig. De neonverlichting van het logo vormt de blikvanger van de ruimte en symboliseert, als centraal lichtelement, de zon.

 

Totaalconcept

De grootste uitdaging was het concipiëren van de technieken voor de verwarming, koeling, ventilatie en de afzuiging van de dampkap. Na het nodige studiewerk en het afstemmen met de betrokken partijen is UAU collectiv erin geslaagd om visueel het interieur te laten spreken, zonder de dominante aanwezigheid van technieken.

De puurheid en eenvoud van het interieur stellen zich onderdanig op ten opzichte van de geserveerde gerechten. Bocca Nera is een totaalconcept van het interieur tot het grafische design en het drukwerk; elk visueel aspect vult het ander aan.

Deel dit artikel:

Onze partners