Uitbreiding HeartFelt® zorgt voor nieuwe creatieve mogelijkheden

Hunter Douglas introduceert nieuwe paneelhoogtes en moduulmaten voor het innovatieve plafondsysteem HeartFelt®. De uitbreiding van het assortiment van HeartFelt® geeft architecten extra creatieve mogelijkheden voor het ontwerpen van plafonds.

De vilten panelen van HeartFelt® zijn al leverbaar met een hoogte van 55 millimeter (40B x 55H mm) in vijf tinten grijs, van off-white tot antraciet, en vijf aardetinten. Het plafondsysteem is nu ook beschikbaar in hoogtes van 80 millimeter (40B x 80H mm) en 105 millimeter (40B x 105H mm) in vijf grijstinten. De dragers van het modulaire systeem zijn leverbaar in twee kleuren (metallic en gecoat zwart) en 16 verschillende moduulmaten, variërend van 50 tot 200 millimeter (was 100 millimeter), steeds met een tussenstap van 10 millimeter.

“De uitbreiding is een logisch vervolg op het succes van HeartFelt®”, vertelt Pieter van Rees, business development manager bij Hunter Douglas. “HeartFelt® is een mooi en innovatief product waar wereldwijd steeds meer vraag naar is. Door het assortiment uit te breiden kunnen architecten en opdrachtgevers er nog meer uit halen”, licht hij toe. “Ontwerpers kunnen nu bijvoorbeeld kiezen voor een golfpatroon, een heel grillig ontwerp of juist een strak design. De extra hoogtes en moduulmaten zorgen eigenlijk voor een Lego-doos vol mogelijkheden.”

 

Hoge panelen & Baffle plafonds

De business development manager vermeldt Baffle plafonds in het bijzonder als speciale toepassing van de nieuwe HeartFelt®-panelen. “Baffle plafonds hebben een trendy en stoere uitstraling en zijn momenteel zeer populair. Door de hogere panelen en bredere moduulmaten kan er gemakkelijker een plafond met als het ware  ‘mini’ baffles worden gecreëerd.” Ook bij de nieuwe paneelafmetingen en moduulmaten blijft HeartFelt® beschikken over uitstekende akoestische eigenschappen.

Architect Menno Geenen van het bureau Common Affairs uit Amsterdam kiest voor deze doorontwikkeling van HeartFelt® voor de renovatie van het Tilburgse stadskantoor. Het plafondsysteem wordt daar toegepast in openbare ruimtes en kantoorruimtes, in drie verschillende hoogtes en twee aardetinten. Daarover zegt Geenen: “Je kunt echt meer spelen met het materiaal. In Tilburg creëren we door te variëren in hoogte een grillig ontwerp in het plafond. Dankzij die wisseling in hoogtes gaat het ontwerp veel meer leven.”

 

Akoestische eigenschappen

Maar ook de akoestische eigenschappen van HeartFelt® zijn belangrijk voor Geenen. “Dat heeft veel te maken met het Nieuwe Werken, waardoor ruimtes steeds opener worden. De kantoortuin is al een tijd in opmars, waardoor je beter moet nadenken over de juiste oplossing voor geluidabsorptie in de ruimte.” Het project ‘Stadskantoor Tilburg’ zal later plaatsvinden.

Deel dit artikel:
Onze partners