Uniek gezet profiel voor fabriekshal Assink & Schipholt

Werkelijk alles kan gepersonaliseerd worden met het ruime assortiment aan gevelproducten van Joris Ide. Door te spelen met kleuren, afmetingen, motieven en profileringen ontstaan eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van architectonische gevelcreaties. Een mooi voorbeeld daarvan is het nieuwe bedrijfsgebouw van Assink & Schipholt, producent van plaat- en constructiewerk, op een A-locatie aan de A1 in Hengelo.

Het state-of-the-art gebouw, naar ontwerp van AvK Bouwpartners uit Goor, krijgt een unieke gepersonaliseerde gevel waar Joris Ide Façade profielen, gecombineerd met PIR-sandwichpanelen van Joris Ide zijn toegepast.

Naast de verticaal georiënteerde, blind bevestigde sandwichpanelen in PIR, zijn er JI Breva 66 profielen toegepast in de gevelvlakken van het gebouw. Deze uniek gezette profielen in zwart zijn horizontaal georiënteerd en worden over de gevelpanelen heen gezet. De opdrachtgever heeft samen met de ontwerper gekozen voor het Breva profiel om het gebouw een eigen identiteit te geven. En vooral de combinatie met de sandwichpanelen in een lichte kleur zorgt dat voor een supermooie uitstraling.

Duurzaamheidsambitites

Voor de nieuwbouw van dit pand is samengewerkt met een BENG commissie om gestalte te geven aan de ambities op het gebied van duurzaamheid. Door te kiezen voor de Joris Ide sandwichpanelen JI Wall 1000VB 120mm voorzien van hoogwaardige isolatie met een Rc-waarde van 5,44 zijn de panelen van Joris Ide niet alleen esthetisch erg fraai, maar dragen ze ook positief bij aan de duurzaamheidsambities die gesteld zijn aan de bouw van dit pand.

Bron: Joris Ide
Deel dit artikel:
Onze partners