Urban Platform ontwerpt uitbreiding koninklijk atheneum Oostende

Het Koninklijk Atheneum Pegasus in Oostende breidt zijn campus uit. 17 klassen en administratieve lokalen zullen huizen in een vrijstaande nieuwbouw.  De leerlingen krijgen een nieuwe fietsenberging en een overdekte speelplaats. Hoofdaannemer THV JUVALHO doelt de bouwwerken af te ronden in september. De ontwerpen komen van Urban Platform.  

De middelbare school uit Oostende heeft al even plannen om uit te breiden. Vorig jaar zagen opdrachtgevers AG Real Estate en DBFM Scholen van Morgen n.v. die plannen werkelijkheid worden. 

17 klassen en administratieve lokalen zullen huizen in een vrijstaande nieuwbouw.  Leerlingen zullen hun fietsen ook kwijt kunnen in een nieuwe fietsenberging en de benen kunnen gestrekt worden op een overdekte speelplaats . 

 

Centrale agora

De lokalen zijn ondergebracht in flexibele modules rond het overdekt plein (de zogenaamde “agora”). Ze kunnen op of aan elkaar gestapeld en geschakeld worden. Het gehele werk beslaat 1920 m².

De ontwerpers hebben ernaar gestreefd om het open karakter van het schoolgebouw te bewaren. De organisatie van de schoolcampus rond een centraal plein werd versterkt, maar leerlingen kunnen ook wegdromen omdat het versterken van het uitzicht op de groene omgeving centraal stond.

 

Vooruitzicht

Voor de bouw werd beroep gedaan op vijf verschillende studiebureaus. Voor de stabiliteit werd Util Struktuurstudies geraadpleegd, de stabiliteit werd bekeken door CES en de akoestiek door Bureau de Fonseca. Ook Dirk De Groof (EPB) en AVG consulting (veiligheidscoördinator) werden geraadpleegd. 

De bouwwerken zouden tegen het begin van het komende schooljaar voltooid zijn. 

Bron: Urban Platform

Deel dit artikel:

Onze partners