VAI organiseert tentoonstelling Hofmann: Veelzijdige essentie van Zwitserse landschap op 72 schermen

Kunstenaar Pierre-Philippe Hofmann capteert de essentie van het Zwitserse landschap in een 36 meter lange video-installatie met in totaal zo’n 2700 filmfragmenten. Dit najaar kan je zijn werk bezichtigen in De Singel in Antwerpen, gecureerd door het Vlaams Architectuurinstituut. Het belooft een veelzijdige reis te worden doorheen het unieke en diverse Zwitserse landschap.

Pierre-Philippe Hofmann maakte tien wandelingen van aan de buitengrenzen van Zwitserland naar het geografische middelpunt van het land, Älggi Alp in het kanton Obwalden. Om de kilometer stopte hij en filmde alles wat er zich rondom hem bevond. Na 2700 kilometer wandelen, resulteert dat in 2700 films. Die worden getoond op een 36 meter lange video-installatie van 72 schermen. Daarmee wil de kunstenaar de essentie van het landschap vatten, maar ook een beeld geven van de veelzijdigheid van het land. 'Portrait of a Landscape' is een schouwspel tussen zowel de adembenemende berglandschappen, als de alledaagsheid zoals spelende kinderen en afvalophalingen.


Interactief boek

Hofmann zijn werk wordt niet alleen gedeeld tijdens de tentoonstelling. Hij deelt de visuele rijkdom van Zwitserland ook in een boek. Met een smartphone of tablet krijg je toegang tot meer dan duizend video’s en tientallen getuigenissen die betrekking hebben op alle plekken die de kunstenaar is tegenkomen op zijn pad. Nog een weg dus om de diversiteit van het landschap te ontdekken.

De tentoonstelling loopt nog tot tot 9 januari 2022. Voor meer info, surf naar de website van het VAI

Bron: VAI
Deel dit artikel:
Onze partners