Valkenburg aan de Kei: de transformatie van een liefelijk mergelstadje

Verscholen in de heuvels van Zuid-Limburg ligt Valkenburg aan de Geul. Een liefelijk mergelstadje met een rijke, 125 jaar oude toeristische traditie. Maar zoals ’t populaire trekpleisters vaker vergaat, viel enige vergane glorie ondertussen niet te ontkennen. Daarom is een nieuw, karakteristiek woon- en winkelcentrum ontwikkeld. Aan de Kei is het nieuwe woon- en winkelhart in het centrum van Valkenburg.

Het project is tot stand gekomen op basis van een samenwerking tussen de gemeente Valkenburg en Hurks die optrad als ontwikkelaar, bouwer en investeerder. Het is een herkenbaar en gemoedelijk centrum met 50 appartementen in twee lagen, horecazaken, winkels en een parkeergarage. Tussen de woningen liggen daktuinen die vanaf straatniveau met trappen bereikbaar zijn.

 

Authentieke kenmerken

Het ontwerp is van de hand van AWG architecten uit Antwerpen. Het sluit naadloos aan bij de authentieke uitstraling van de bestaande bouw in Valkenburg. De gebouwen zijn uitgevoerd in mergel, Belgische blauwe hardsteen, gelige beksteen en pleisterwerk.

 

Open uitstraling

Door het toepassen van grote raampartijen krijgt het project een open uitstraling. Om dit te realiseren is het AluK Triton 3-kamer aluminium raam- en deursysteem toegepast. Het systeem combineert 30% grotere wanddiktes met 72 mm bouwdiepte waardoor een extreem hoge sterkte bereikt wordt.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage