Vandersanden Group vernieuwt Wasserstrich-gamma

De wasserstrich-steen uit het gamma van de Vandersanden Group, kreeg recent een nieuwe uitvoering. Dankzij het engoberen van de stenen zijn nu vijf nieuwe kleuren mogelijk.
De Wasserstrich, een gevelsteen uit het gamma van de Vandersanden Group kreeg recent een nieuwe uitstraling. Dankzij het engoberen van de stenen zijn nieuwe en diepere kleureffecten mogelijk.Wasserstrich-steen


De wasserstrich-steen is klassiek een onbezande handvormsteen. Het oppervlak is licht gestructureerd, maar dus niet bezand. Wasserstrich slaat op de het gebruik van water waarmee de vorm wordt bevochtigd, teneinde de steen gemakkelijk los te krijgen, maar waardoor ook luchtophopingen ontstaan die de steen haar typerende licht gestructureerde uiterlijk geven. De Vandersanden Group bewerkt echter haar kleibollen wél met zand. Dit wordt door het water weliswaar grotendeels afgeschraapt, maar er wordt zo een nog meer gestructureerd uiterlijk bekomen.


Engoberen

Engobes zijn een mengsel van kleimineralen en water die samen een vloeibare massa vormen die als een dun laagje op de ongebakken stenen wordt aangebracht. In de oven sinteren deze engobes vast op het steenoppervlak. Engobevlekken kunnen het zichtvlak van een steen geheel of gedeeltelijk bedekken. Ze bestaan in bijna alle kleuren van de regenboog. Het engoberen maakt speciale kleureffecten mogelijk. Naargelang de lichtinval ontstaat zelfs een subtiele glans. Het gamma werd aangevuld tot vijf tinten: aalborg, viborg, billund, kolding, herning.   

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage