Vandersanden stelt voor: nieuwe kleuren geëngobeerde Wasserstrich

De architectuurwereld is voortdurend in ontwikkeling. Nieuwe smaken, tendensen en stijlen volgen elkaar op. Op Batibouw introduceert Vandersanden daarom enkele nieuwe kleurvarianten van de ‘Vandersanden Wasserstrich’. Wasserstrich is een gekende en aparte vormtechniek waarbij de stenen hun structuur krijgen met behulp van water. Het effect van deze techniek is dat de steen relatief glad is en niet veel nerven heeft.
De architectuurwereld is voortdurend in ontwikkeling. Nieuwe smaken, tendensen en stijlen volgen elkaar op. Op Batibouw introduceert Vandersanden daarom enkele nieuwe kleurvarianten van de ‘Vandersanden Wasserstrich’. Wasserstrich is een gekende en aparte vormtechniek waarbij de stenen hun structuur krijgen met behulp van water. Het effect van deze techniek is dat de steen relatief glad is en niet veel nerven heeft.
De geëngobeerde Wasserstrich

Engobes zijn vloeibare kleurstoffen die grotendeels uit kleimineralen bestaan. Het engoberen maakt speciale kleureffecten mogelijk. Het geeft de bakstenengevel een extra cachet. Naargelang de lichtinval ontstaat zelfs een subtiele glans.

De nieuwe kleuren zijn:

-Aalborg: een heloranje basiskleur met terracotta-rode engobevlekken
-Viborg: een zachtgrijze basiskleur met beige en witte engobevlekken
-Billund: een rode basiskleur met zachtbruine reductievlekken en paarse en donkergrijze engobevlekken
-Kolding: een donkerbruine basiskleur met beige en witte engobevlekken
-Herning: een donkerbruine basiskleur aangevuld met paarse bezanding en donkere engobe-vlekken

Wat maakt de Vandersanden Wasserstrich anders?

Vandersanden bedekt de kleibollen voor zijn Wasserstrich-gevelstenen met zand. Door toepassing van de Wasserstrich-techniek wordt een groot gedeelte van die bezanding weliswaar afgeschraapt. Het resultaat na het bakken is volgens de producent een unieke steen met meer kleur en meer diepgang. En toch met de typische textuur van een Wasserstrich. Kortom: een Vandersanden Wasserstrich.


Meer weten over de nieuwe Wasserstrich gevelstenen of andere producten? Bezoek dan Vandersanden Group op Batibouw, hal 5, stand 207.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage