Vectorworks ondersteunt ontwerpers bij de opmaak van een BIM

Vectorworks zorgt ervoor dat de ontwerper van een bouwwerkinformatiemodel (BIM) tijdens het ontwerpproces ten volle diens vrijheid en creativiteit kan benutten. Architect en Stedenbouwkundige Marcel Westers van Design Express, distributeur van Vectorworks, vertelt over hoe krachtige software als multitool gereedschap kan dienen voor de architect die zijn ontwerp van een potloodschets uitwerkt tot een virtuele reis door een 3D-model, en informatie uitwisselt met bouwpartners via een open BIM model.

Je workflow in 1 CAD-software

De grafische kwaliteit van een technische tekening is voor veel architecten belangrijk. Je ziet in hun workflow dat ze met meerdere programma’s werken om naast de technische tekeningen een 3D-visualisatie voor een presentatie te maken. De kracht van Vectorworks is dat je deze workflow binnen één programma combineert.

 

Vectorworks ondersteunt ontwerpers

Vectorworks ontwikkelt haar software vanuit de filosofie dat zij de ontwerper ondersteunt doorheen het hele proces van idee tot BIM. Iedere architect doorloopt dit op een eigen manier. De software biedt de mogelijkheid om vanuit een eigen stijl, of wensen van de ontwerper of het bureau, het ontwerpproces te starten en vervolgens op elk moment over te stappen naar een bouwwerkinformatiemodel in dezelfde Vectorworks-omgeving.

Door een brede focus op architectuur is de software multi-inzetbaar. Het bedrijf opereert ook in het ‘grijze’ gebied tussen de programma’s en disciplines van architectuur en is ook al jaren actief in de stedenbouw en landschapssector. Ook daar speelt het BIM-model een steeds belangrijkere rol. Je kunt met BIM voor landschap en steden GIS-kaarten en GIS-data importeren in je model.

Het verwerken van ArcGIS/ESRI en GIS data is niet alleen een meerwaarde voor Vectorworks, ook de ontwerpers halen er hun voordeel uit. Ontwerpen gaat veel sneller en de kans op fouten wordt kleiner. Zo komt Vectorworks steevast tegemoet aan de behoeften van ontwerpers.

Bron: Designexpress

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage