Veilige leeromgeving voor lassers en schrijnwerkers in opleiding

De KSOM Campus Sint-Paulus (voorheen Technisch Instituut Sint-Paulus of TISP) is een nieuwbouw project, die om de optimale leer- en werkomstandigheden te creëren, voorzien werd van moderne materialen. In samenwerking met Scholen van Morgen wordt in deze school ingezet op duurzame technieken.

Nederman wilde garanderen dat de studenten op het KSOM zich geen zorgen hoefden te maken over schadelijke stoffen in lucht. De luchtkwaliteit blijft op peil en is gezond.

In eerste instantie werd voor Nederman gekozen omwille van de ervaring en kennis van de firma in de metaalbewerkingsindustrie. Maar na een bezoek ter plaatse werd al snel duidelijk dat Nederman naast het lasatelier, ook de afzuiginstallatie in de houtafdeling voor zijn rekening kon nemen.

Een kwalitatieve afzuiging wordt vereist voor houtbewerkingsmachines. In dat opzicht staat Nederman in voor de gezonde omgeving en verlengt het de levensduur van de machines. En dat binnen de Europese ATEX richtlijnen.

beveiliging boven alles

Houtstof is een explosiegevaarlijk stof, waardoor beveiliging boven alles staat. Brandbaar stof is een van de ernstigste risico's veroorzaakt door stof in productieomgevingen, maar moderne technologie, goede filtersystemen, explosiebeveiligingsapparatuur en IIoT-oplossingen zorgen voor een veiligere toekomst voor operatoren en verminderen de risico's van fabrieksbranden en explosies in verband met brandbaar stof. 

Met de juiste preventiemaatregelen en door de ATEX richtlijnen te volgen, kunnen gevaarlijke risicofactoren voor mensenlevens, fabrieksuitrusting en volledige industriële gebouwen worden geminimaliseerd.

automatische frequentiesturing

De aanzuigventilatoren worden aangedreven door een automatische frequentiesturing. Dat betekent dat alleen elektrisch vermogen geproduceerd wordt wanneer dat nodig is. Zo maakt de oplossing van Nederman een ingrijpende energiebesparing mogelijk.

Bron: Nederman
Deel dit artikel:
Onze partners