Velux breidt gamma uit met plooigordijnen

Velux breidt zijn collectie gordijnen uit met een gloednieuw product: het plooigordijn. Dat doet het bedrijf onder andere samen met het Nederlandse ontwerpduo Scholten & Baijings. Het thema: 'van de dageraad tot de avondschemering'.

De nieuwe plooigordijnen geven een harmonieuze toets aan het interieur en zijn beschikbaar in 20 kleuren, geïnspireerd op de natuur en grondstoffen zoals hout, steen en aarde. Het licht kan bovendien naar worden gedempt dankzij de doorzichtige, semi-doorzichtige, lichttemperende of verdonkerende stoffen. Het multipositiesysteem maakt het daarbij mogelijk om het gordijn bovenaan of onderaan aan te passen. Die flexibele positionering maakt het mogelijk om heel nauwkeurig de gewenste hoeveelheid invallend licht te bepalen. 

Scholten & Baijings ontwerpen collectie

De Amsterdamse designstudio Scholten & Baijings werkte samen met Velux voor zes exclusieve gordijnmodellen rond het thema 'van de dageraad tot de avondschemering'. Geïnspireerd door de manier waarop de lucht in de loop van de dag verandert, hebben ze zes plooigordijnmotieven ontworpen. Die komen in drie varianten, van de 'zonsopgang' tot het 'heldere middaglicht' en de 'intense avondgloed'.

De collectie heeft een zeer grafisch design en brengt pasteltinten, fluotoetsen en kleurnuances samen. Elk gordijn is bovendien uniek omdat het individueel en manueel wordt gesneden. Dankzij het systeem van verwisselbare stoffen is het bovendien mogelijk om eindeloos te variëren. Net als de andere gordijnmodellen kan het plooigordijn onopvallend in het dakvenster worden geïntegreerd dankzij het dunne profiel. Het Pick&Click-systeem waarmee de dakvensters van Velux zijn uitgerust, zorgt er bovendien voor dat het vlot kan worden geïnstalleerd.

 

Een overzicht van de drie varianten:

Zonsopgang: het gordijn weerspiegelt de blauwachtige kleuren van de lucht bij de dageraad, wanneer het eerste daglicht aan de horizon verschijnt.

Middag: grijs, geel en wit zijn de belangrijkste kleuren van dit gordijn. Ze symboliseren het moment van de dag waarop de lijnen van de horizon samenvloeien onder het harde zonlicht.

Schemerlicht: dit motief is geïnspireerd op de kleur van de lucht bij zonsondergang, die getooid is met rode en oranje tinten.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage