VELUX op Batibouw 2016: meer wit, meer licht, meer leven

Velux toont op Batibouw 2016 zijn dakvenster in wit geverfd hout. Dit wordt de nieuwe standaard waardoor moderne interieurs voortaan nog lichter en helderder zijn. Daarnaast wil Velux maximaal daglicht in huis brengen en komt het merk met een nieuwe designoplossing voor platte daken: het vlak platdakvenster. Ook een multifunctioneel vouwgordijn, dat beter verduistert, isoleert en zo de slaap bevordert, zal voorgesteld worden aan het grote publiek.

Wit is de nieuwe standaard

Op Batibouw 2016 stelt Velux zijn dakvenster in wit geverfd hout voor. Deze nieuwe afwerking verlicht het interieur en biedt diverse decoratieve mogelijkheden. Wetende dat een grote meerderheid van de muren in België wit is, past het dakvenster in wit geverfd hout perfect in de hedendaagse interieurs.

Het dakvenster is getest in extreme condities van zon en vochtigheid en de witte acrylverf op waterbasis die het hout bedekt, is bestendig tegen uv-stralen. Hierdoor kan men de kleurstabiliteit garanderen doorheen de tijd . Doordat men elk onderdeel individueel verft voor assemblage, kan een uniforme afwerking gegarandeerd worden en kan het hout natuurlijk bewegen zonder barsten in de verf te veroorzaken. Bovendien wordt het venster behandeld tegen vocht en schimmel, waardoor het langer gezond blijft.

Vanaf maart 2016 zal wit geverfd hout de nieuwe standaard worden voor de binnenafwerking van de Velux dakvensters. De afwerking, in hout omhuld met wit afgelakt polyurethaan, is zeer geschikt voor de vochtige ruimtes van de woning. De afwerking in gevernist hout blijft beschikbaar op aanvraag. Wit wordt door Velux dus resoluut naar voren geschoven. De nieuwe en hoogwaardige binnenafwerking kan elke ruimte verfraaien en past perfect bij andere kleuren en materialen in de woning.

 

Meer licht bij platte daken

Velux stelt ook het nieuwe vlak platdakvenster voor op Batibouw 2016. Dit designvenster is ontworpen om het natuurlijke licht maximaal in huis binnen te laten en is beschikbaar in 8 verschillende afmetingen, in een vast of een elektrisch openende versie. Het platdakvenster is geschikt voor dakhellingen van 5° tot 15° en voorzien van een geïntegreerde geharde ruit van 4 mm dikte. De zwarte randen en discrete profielen in aluminium geven het dak een elegante toets. Voor daken met een hellingshoek tussen de 0° en 15° stelt VELUX zijn platdakvenster met afdekschelp voor.

Dankzij het isolatievermogen (Uw = 1,4 W/m2K) wordt het warmteverlies doeltreffend beperkt, wat resulteert in een aangename binnentemperatuur. De dubbele veiligheidsbeglazing en het vlak glas aan de buitenkant dempen het geluid van regen en hagel. Het kader met aluminium profielen vraagt weinig onderhoud en men kan het vlak platdakvenster ook voorzien van een Velux-vouwgordijn om de lichtinval in huis optimaal te regelen.

 

Multifunctioneel vouwgordijn

Een huis dat baadt in natuurlijk licht, biedt een stimulerende sfeer binnenshuis. Omgekeerd is het belangrijk dat de slaapkamer volledig donker is om van een goede nachtrust te kunnen genieten. Het nieuwe Velux multifunctioneel vouwgordijn voorkomt dat licht binnenvalt, dankzij de verduisterende stof met dubbele plooi. Het isolerend vermogen van het VELUX multifunctioneel vouwgordijn werd verbeterd: de honingraatstructuur met aluminium tussenlaag beperkt het gevoel dat er koude binnenkomt van buitenaf. Om het  vouwgordijn zo goed mogelijk aan te passen aan het interieur of om kamers een decoratieve toets te geven, voorziet Velux een gamma met 12 kleurschakeringen. Het multifunctioneel vouwgordijn kan men op elke hoogte plaatsen om zo de lichtinval aan te passen aan de behoeften en het moment van de dag.

Dankzij het Pick&Click-systeem waarmee alle dakvensters van Velux zijn uitgerust, is het multifunctioneel vouwgordijn gemakkelijk te installeren, bij elk model van ramen. Men dient enkel het bovenste deel van het multifunctioneel vouwgordijn te installeren in de vooraf gemonteerde steunen, en vervolgens de profielen vast te schroeven.

Deel dit artikel:
Onze partners