Ventileren in klaslokalen en kantoorruimtes

Gecontroleerde natuurlijke ventilatie (GNV) vermindert het risico op infectie door aerosols. Frisse lucht bevordert bovendien het concentratievermogen en zorgt voor een veilige atmosfeer om in te leren. Daarbij wordt met wijd geopende ramen verbruikte lucht vervangen door verse lucht van buiten en worden aerosols efficiënt afgevoerd. Een geautomatiseerde ventilatie-oplossing van D+H zorgt binnen vrij instelbare tijdsintervallen (begin, duur) of bij overschrijding van een vastgelegde CO2-waarde voor verse lucht. Indien gewenst is een handmatige aansturing van het openen van de ramen steeds mogelijk. Daarmee voldoet de oplossing van D+H aan de belangrijkste aanbevelingen van het Duitse ministerie van onderwijs en milieu.

De bedieningsinterface waarborgt de veiligheid bij gebruik van het ventilatiesysteem, door beveiliging met een wachtwoord en gebruikersbeheer. De oplossing bevat comfortabel selecteerbare modi voor de ventilatie van het klaslokaal: handmatig gestuurd, automatisch gestuurd op basis van tijd of automatisch gestuurd bij te hoge CO2-waarde. Het einde van de ventilatietijd kan dagelijks specifiek worden geselecteerd. Bovendien mogelijk: dagelijkse volledige luchtverversing voor het begin van de lessen.

 

Raamaandrijvingen

De extreem stil werkende kettingaandrijvingen kunnen alle ramen probleemloos automatisch openen, sluiten en in geopende positie houden. Raamaandrijvingen van D+H zijn inbraakveilig en voldoen, uitgerust met de zogenoemde sluitkantbeveiliging, aan alle verplichte veiligheidsvereisten.

 

CO2-sensor

Deze sensor activeert automatisch het openen van klaslokalen zodra het CO2-gehalte in de lucht een vooraf ingestelde grenswaarde overschrijdt.

 

Aanwezigheidsmelder (optioneel)

De aanwezigheidsmelder voorkomt gevaren wanneer iemand zich in het zwenkbereik van de sluitende ramen bevindt.

Bron: D+H
Deel dit artikel:

Contacteer D+H BeLux

Onze partners