Verfproducten met een voedingsattest

De vraag naar verfproducten met een voedingsattest is groter dan ooit. Dat attest duidt aan dat deze producten geschikt zijn voor de afwerking van ruimtes waar voeding wordt verwerkt. Ook bij Caparol zijn er verschillende producten in het gamma die tegemoet komen aan die vraag.

De Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu stuurt al langer aan op meer verfproducten met een voedingsattest. Daarom hebben ze bij Caparol nu verschillende producten met een voedingsattest. Onder andere de Disbon 404 ELF 1K-Acryl-Bodensiegel, Capadur Parkett- und Siegellack, PremiumClean, Capacryl Aqua PU Satin, DisboPOX 447 W 2K-EP-Universalharz en DisboPUR W 458 2K-PU-Versiegelung zijn geschikt voor de afwerking van ruimtes waar voeding wordt verwerkt.

Grondige testfase

Het Belgisch verpakkingsinstituut (IBE-BVI) test de door Caparol geselecteerde producten. De verven ondergaan bepaalde labotesten om te controleren of bij dampen of reiniging stoffen vrijkomen uit de verf. Het IBE-BVI bezorgt vervolgens het testrapport en certificaat.

Dat certificaat toont aan dat je onze verven veilig kan toepassen in ruimtes waar voeding verwerkt wordt, zoals bakkerijen, slachterijen of restaurants.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage