Verfsystemen voor houten gevelbekleding: Natural Look, Grey Protect & Traditional

Een houten gevel zorgt voor een warme natuurlijke uitstraling van het pand. Om deze uitstraling zo lang mogelijk te behouden is het belangrijk het hout zo goed mogelijk te beschermen tegen weersinvloeden, water, vuil, schimmels en algen. Daardoor worden houtcellen minder snel afgebroken, neemt het hout minder vocht op en zal minder snel scheuren en verbuigen. De levensduur van het hout wordt hiermee verlengd en de uitstraling gewaarborgd.

Remmers heeft in de laatste jaren een expertise verworven in de ontwikkeling van houtbeschermingsproducten die houten gevels hun natuurlijke flair teruggeven. Met de behandeling van Remmers Natural Look bijvoorbeeld, bereikt u deze beleving. Daarnaast is ook de natuurlijk vergrijsde gevel, waarop de Grey Protect collectie is afgestemd, erg trendy.

Het gevelhout wordt door de toepassing, overal mooi egaal vergrijsd. Naast de Remmers-collecties Natural Look en Grey Protect, blijft de firma natuurlijk ook nog steeds zijn Traditional collectie aanbieden.

 

Natural Look

Remmers Aqua HSL-35/m is binnen de Natural Look collectie een mooie matte beits. Met de toepassing van speciale pigmenten, bindmiddelen en UV-blockers, blijven kleur en uitstraling na behandeling met de beits zo dicht mogelijk bij de originele kleur en uitstraling van het hout. Optisch lijkt het hout haast onbehandeld terwijl het hout toch een zeer duurzame bescherming heeft tegen UV, vuil, vocht, schimmel en algen.

 

Grey Protect

Wanneer onbehandeld hout buiten toegepast wordt, gaat het hout vergrijzen. De natuurlijke vergrijzing van het houtoppervlak is technisch gezien onschadelijk, maar door de verschillende verweringstadia gebeurd dit vaak zeer onregelmatig en esthetisch niet mooi. Houten delen die in contact komen met direct zonlicht, zullen sneller vergrijzen dan de vlakken die in de schaduw liggen.

Door het hout vooraf te behandelen met de Grey Protect wordt een egaal grijze gevelkleur gegenereerd. Speciale grijstinten met een bijzonder natuurlijk uiterlijk creëren en realiseren een gelijkmatige overgang van voorvergrijzing naar de natuurlijke vergrijzing van het hout, zodat de gevel tijdloos zijn karakter behoudt.

 

Traditional

De Remmers Traditional collectie bevat dekkende en semi-transparant systemen voor het behandelen van hout. Bij een dekkende behandeling is de kleur van het hout niet, maar de houtnerfstructuur wel zichtbaar. Deze collectie kent een kwalitatieve hoge dekking van de kleur terwijl het systeem toch damp-open is. Het hout kan goed blijven ademen. Daarnaast zijn deze producten semi-filmvormend en elastisch. Er zijn binnen de Traditional collectie, tal van mogelijkheden in kleurkeuze.

Bij een semi-transparant systeem, heeft de kleur van het hout nog wel invloed op de uitstraling na behandeling. De kleur van het hout schijnt nog enigszins door de aangebrachte beits. Ook bij deze semi-transparante toepassingen, kan gekozen worden uit nagenoeg alle ral- en NCS kleuren. Wanneer dat de voorkeur heeft, kan ook gekozen worden uit verschillende hout- of grijstinten.

Bron: Remmers
Deel dit artikel:
Onze partners