Viessmann vernieuwt op Batibouw 2014: de hybride Vitocaldens 222-F

In 2014 viert Viessmann zijn vijftigjarig bestaan in België. Op de komende editie van Batibouw stelt het bedrijf een aantal vernieuwende producten voor. Elk product biedt oplossingen op vlak van duurzame energie. Batibouw is de jaarlijkse beurs voor bouw en renovatie. De grote tendens van 2014: verschillende renovaties verenigd in één toestel. Architectura.be geeft nu al een voorsmaakje.
In 2014 viert Viessmann zijn vijftigjarig bestaan in België. Op de komende editie van Batibouw stelt het bedrijf, naast zijn gekende klassiekers, een aantal vernieuwende producten voor. Elk product biedt oplossingen op vlak van duurzame energie. Batibouw is de jaarlijkse beurs voor bouw en renovatie. De grote tendens van 2014: verschillende renovaties verenigd in één toestel. Op die manier bespaart de consument niet alleen plaats maar ook energie. Architectura.be geeft nu al een voorsmaakje:
De Vitocaldens 222-F is een hybride toestel dat een gascondensatieketel, een warmtepomp lucht/water en een warmwatertank van 130 liter combineert. Het is een alternatief voor oude boilers en het is tegelijk ook geschikt voor nieuwbouw. Het apparaat heeft een hoge prestatiecoëfficiënt (COP) en voldoet aan de energieprestatieregelgeving (EPB).

In een nieuwbouw kost een vierkante meter tussen 1500 en 2000 euro. De Vitocaldens 222-F is compact en bespaart dus kosten. Hij bespaart ook energie. In de winter zorgt de gascondensatieketel voor extra verwarming in de woning terwijl de warmtepomp dan weer voldoende is voor de rest van het jaar. Daarnaast is het apparaat ook uitgerust met een geïntegreerd reservoir voor warm water. De gebruiker bespaart zo tot 50% energie.
De warmtepomp heeft een vermogen van 5,6 of 7,5 kilowatt in de versie van 230V en 7,7 kilowatt in de versie van 400v. De gascondensatieketel heeft een vermogen van 19 kilowatt. Men kan het energieverbruik aanpassen aan eigen voorkeur:

• Economisch: optimalisatie van prestaties
• Comfort: optimalisatie van de productie van warm water
• Milieuvriendelijk: lage CO2-productie

Afhankelijk van de geselecteerde modus, zorgt het systeem voor een optimale samenwerking van de warmtepomp en de condensatieketel.

De Vitocaldens 222-F is beschikbaar vanaf september 2014 aan een richtprijs van 8900 euro, exclusief BTW en installatiekosten.


Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage