Viessmann vernieuwt op Batibouw 2014: de Vitotwin 350-F

In 2014 viert Viessmann zijn vijftigjarig bestaan in België. Op de komende editie van Batibouw stelt het bedrijf een aantal vernieuwende producten voor. Elk product biedt oplossingen op vlak van duurzame energie. Batibouw is de jaarlijkse beurs voor bouw en renovatie. De grote tendens van 2014: verschillende renovaties verenigd in één toestel. Architectura.be geeft nu al een voorsmaakje.
In 2014 viert Viessmann zijn vijftigjarig bestaan in België. Op de komende editie van Batibouw stelt het bedrijf, naast hun gekende klassiekers, een aantal vernieuwende producten voor. Elk product biedt oplossingen op vlak van duurzame energie. Batibouw is de jaarlijkse beurs voor bouw en renovatie. De grote tendens van 2014: verschillende renovaties verenigd in één toestel. Op die manier bespaart de consument niet alleen plaats maar ook energie. Architectura.be geeft nu al een voorsmaakje:

Gemiddelde energiebesparing van 20 %


Consumenten vragen steeds vaker naar systemen die zowel warmte als elektriciteit produceren. De nieuwste generatie ketels met warmtekrachtkoppeling voldoet aan deze vraag en is tegelijk compacter dan voorheen. Deze ketels vormen een goede oplossing voor bijvoorbeeld renovatieprojecten die veel verwarming vragen.

De compacte Vitotwin F-350 heeft slechts een ruimte van 60/60 cm nodig om geïnstalleerd te kunnen worden. Het totale rendement is hoger dan een conventionele verwarmingsketel en in de behoefte aan extra stroom, wordt voorzien door overtollige elektriciteit uit het elektriciteitsnet te recupereren.

Laurent Vercruysse, technisch directeur bij Viessmann, vertelt:'Warmtekrachtkoppeling kent een gemiddelde energiebesparing van 20 %. Voor appartementsgebouwen, adviseren wij de Vitobloc 200 EM 5. Dit apparaat bespaart tot 35% energie en is heel stil (39dB).'

De Vitotwin 350-F zal beschikbaar zijn vanaf 2014 .

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage