Viessmann vernieuwt op Batibouw 2014: zonnecollector Vitosol

In 2014 viert Viessmann zijn vijftigjarig bestaan in België. Op de komende editie van Batibouw stelt het bedrijf een aantal vernieuwende producten voor. Elk product biedt oplossingen op vlak van duurzame energie. Batibouw is de jaarlijkse beurs voor bouw en renovatie. De grote tendens van 2014: verschillende renovaties verenigd in één toestel. Architectura.be geeft nu al een voorsmaakje.
In 2014 viert Viessmann zijn vijftigjarig bestaan in België. Op de komende editie van Batibouw stelt het bedrijf, naast hun gekende klassiekers, een aantal vernieuwende producten voor. Elk product biedt oplossingen op vlak van duurzame energie. Batibouw is de jaarlijkse beurs voor bouw en renovatie. De grote tendens van 2014: verschillende renovaties verenigd in één toestel. Op die manier bespaart de consument niet alleen plaats maar ook energie. Architectura.be geeft nu al een voorsmaakje:
De zonnecollector Vitosol 200-T SP2a van Viessmann heeft een hoog rendement. Dat is vooral te danken aan de mogelijkheid om de buizen tot 25 graden te kantelen in de richting van de zon. Zo is een maximale absorptie van zonne-energie mogelijk. Bovendien zijn de buizen zo ontworpen dat geen van de sensoren z'n schaduw werpt over de andere. Ze zijn verder goed geïsoleerd zodat ze steeds even hoge prestaties kennen, zowel op koude als op zonnige dagen.


    

 
De zonnecollector kan aangesloten worden op een zonneboiler, een investering aangemoedigd door overheidssubsidies. Zo'n boiler is tot 10% efficiënter dan zonnepanelen. Bovendien kunnen de sensoren geïnstalleerd worden in een hoek tegen een gevel, op een balkon of een puntdak. Ze hoeven niet volledig gericht te zijn op het zuiden. Op platte daken hebben zonnecollectoren ook een esthetisch voordeel. Niels Vermylen, directeur marketing en communicatie bij Viessmann zegt:'Het is de perfecte oplossing voor platte daken. De sensor kan horizontaal geplaatst worden en is zo onzichtbaar van beneden.' 
Het gamma van zonnecollectoren bij Viessmann is nu bovendien uitgebreid met de Vitosol 300-T SP3b. De nieuwe versie biedt een oplossing voor zonne-installaties voor bijvoorbeeld scholen en sportcentra. Deze lopen tijdens de zomer vaak risico op oververhitting. De Vitosol 300-T biedt hiervoor bescherming.

De zonnecollectoren Vitosol 200-T en 300-T zijn beschikbaar vanaf 4416 euro, exclusief BTW en installatiekosten.

Deel dit artikel:

Onze partners