Vijf nieuwe Woonwijzers in Gent: vraag naar woonadvies blijft groot

Gentenaars kunnen voor woonadvies voortaan ook terecht in Nieuw Gent, de Bloemekenswijk, Zwijnaarde, Muide-Meulestede en de Kanaaldorpen. Na evaluatie bleek dat veel Gentenaars in die buurten daarover advies vragen. Gent telt nu in totaal elf Woonwijzers.

De Woonwijzers bestaan onder die naam sinds 2018. Gentenaars kunnen er terecht met alle vragen rond wonen. Dat gaat van vragen over woonkwaliteit, woonpremies, huren en verhuren, lenen, kopen en verbouwen tot tips om de juiste huurwoning te vinden. In 2022 maakten de Woonwijzers zo 7.033 dossiers aan. De Woonwijzers ontvangen elk jaar in totaal tussen de 7.000 en 8.000 Gentenaars.

Om aan de vraag te blijven voldoen, breidt de Stad Gent het aanbod uit in de buurten waar de nood er is. In de Bloemekenswijk en in Muide-Meulestede is er een Woonwijzer bijgekomen, in Nieuw Gent, Zwijnaarde en de Kanaaldorpen komt er een antennepunt dat één dag in de maand open is. Ook daar kunnen Gentenaars op een laagdrempelige wijze ondersteuning en advies krijgen over wonen. In totaal zijn er nu elf Woonwijzers.

 

"Onze Woonwijzerconsulenten geven niet alleen advies maar helpen mensen ook om formulieren in te vullen of online aanvragen te doen. En vooral: ze doen dat niet op één plek in het centrum, maar ook in verschillende wijken, dicht bij de mensen. Net daardoor maken ze dagelijks het verschil."
- Tine Heyse, schepen van Wonen -

 

 

Gentenaars met een woonvraag maken eerst een afspraak via www.stad.gent/woonwijzers. Op deze website zijn alle locaties met hun openingsuren te vinden.

Bron: Stad Gent
Deel dit artikel:
Onze partners