Vincent Van Duysen ontwerpt designtafel voor De Padova

Het Italiaanse bedrijf De Padova brengt een nieuwe meubelcollectie uit. De Antwerpse architect Vincent Van Duysen ontwierp één van de pronkstukken, een tafel genaamd Shadow. Volgens De Padova verheffen de essentiële lijnen, het met zorg uitgevoerde vakmanschap en de stilistische details de tafel tot een designstuk van hoge kwaliteit. Daarnaast zou de minimalistische geest van de ontwerper zich weerspiegelen in de vormelijke lichtheid van de tafel.
Het Italiaanse bedrijf De Padova brengt een nieuwe meubelcollectie uit. De Antwerpse architect Vincent Van Duysen ontwierp één van de pronkstukken, een tafel genaamd Shadow. Volgens De Padova verheffen de essentiële lijnen, het met zorg uitgevoerde vakmanschap en de stilistische details de tafel tot een designstuk van hoge kwaliteit. Daarnaast zou de minimalistische geest van de ontwerper zich weerspiegelen in de vormelijke lichtheid van de tafel.

    
                                                
Door de kleurenschakeringen en de afwerking in de hoeken verkrijgt de tafel een slank uitzicht
(Copyright images: Vincent Van Duysen)
                        

Afwerking

Dit stuk past volgens De Padova zonder problemen in zowel hun residentiële als hun werkgerelateerde collectie. De tafel is beschikbaar in rechthoekige of vierkante modellen. Het stalen skelet is bedekt met hout en afgewerkt met eik of met gelaagd HPL, zoals de bovenkant. De poten van de tafel kunnen gelakt worden in verschillende schakeringen.
                            

                                             
                                                                      Vincent Van Duysen aan het woord over Shadow

Zichtbare en onzichtbare esthetiek

Van Duysen zelf beschrijft de tafel als volgt: “Shadow is ontworpen als een doorsnee tafel. De esthetiek ervan is puur en licht. Op het eerste zicht lijkt de vorm klassiek, maar ook complex. De fijne, afgewerkte details in de hoeken en het gebruik van twee kleurenschakeringen geeft de tafel een slank en dun uitzicht. Toch verliest het geheel hierdoor zijn stabiliteit niet. Omwille van het subtiele optische effect is Shadow is een visueel aantrekkelijk meubelstuk. De tafel laat zich op verschillende manieren vanuit verschillende ooghoeken bekijken en ontdekken. Door het subtiele gebruik van kleur en diepte speelt het met het zichtbare en het onzichtbare.”

                                        
Een schets die het ontwerp van de tafel voorstelt 
(Copyright image: Vincent Van Duysen)
     
Deel dit artikel:
Onze partners