Vlaamse designer Vincent Van Duysen werkt opnieuw samen met Zara Home

Vorig jaar lanceerde Zara Home in samenwerking met Vlaamse designer Vincent Van Duysen een eerste geslaagde collectie die de designwereld op z'n kop zette. Nu zijn ze toe aan een vervolg. Het archief van Van Duysen vormde opnieuw een bron van inspiratie voor de ontwerpen. Zijn nieuwe collectie staat in het teken van samenzijn en bestaat uit meubels, woonartikelen en textiel.

"Dit is een collectie geïnspireerd door gezellige momenten rond een eettafel, in het gezelschap van je geliefden. Het voelt aan als thuiskomen - de dimensies, de sensoriële aspecten, de look en de feel reflecteren allemaal mijn werk"
- Vincent Van Duysen, ontwerper en architect -

 

Een groot deel van de collectie focust op de eetkamer en ademt het het concept van samenhorigheid. Alles wat je nodig hebt voor een geslaagd diner met vrienden of familie vind je terug in de collectie: glazen, dinerkaarsen, tafellinnen, eetkamerstoelen, tafellampen en buffetkasten.

Ingetogen esthetiek

Net zoals bij de eerste collectie inspireert de designer zich binnen zijn archieven. Zijn typisch ingetogen esthetiek geeft prioriteit aan opzettelijk eenvoudige vormen en materialen. In de hele collectie zie je tijdloze objecten die dienen als tegengif voor de wegwerpcultuur. Het materiaalpalet bevat massief eik, es, leer, linnen, jute en kalksteen.

 

zara home+ collection

De Zara Home+ Collection van Vincent Van Duysen is beschikbaar via de website en in geselecteerde winkels. De collectie, de spin-off van een fast fashion-merk, maakt gebruik van edele materialen waardoor je je meteen in een designwinkel waant. Prijzen starten vanaf 16,99 euro en gaan tot 6.900 euro.

Deel dit artikel:

Onze partners